Startsida / Inlägg

”ta bort barnet härifrån!”

av Alex Schulman
bild[43].jpg

Jag tog med Charlie till radion imorse och när jag var på väg därifrån stötte jag på Peter Wahlbeck. Han tittade på mig och sedan på bebisen och sedan på mig igen. Han såg alldeles häpen ut. Förbluffad. Han frågade hur jag fan i helvete kunde ta med en bebis till den här platsen och jag förstod ingenting. Jag frågade vad han menade och Peter pekade ut mot trädtopparna över gatan och sa:

”Ser du träden där? Ser du att de håller på att dö! Alla träden håller på att dö! vartenda ett av de där träden! Alla! Tror du att det är en slump att precis ALLA träden dör? Förstår du inte att det finns ett sambdand mellan trädens död och den här platsen. Ser du alla radiomasterna! Där är en mast, ser du den! Och där är en till! Och jag vet att det ligger en till där borta. All den här strålningen skadar miljön. Och tror du att vi människor är immuna, eller? Är du så jävla dum så att du tror det? Den här strålningen kommer att döda oss också! Det här kan vara Sveriges farligaste plats och du tar med en liten bebis hit. Vad är du för pappa egentligen?”

Jag ville ställa några följdfrågor, men hans taxi kom och han kastade sig in i den. ”Ta bort ditt barn härifrån”, ropade han innan han försvann ner mot Västerbron.

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Stefan Sköld, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB