Dagens recept. Gästkock – AMANDA!
avHäll i olja i en panna. Och glöm inte – gör det med ett leende!
Lägg ner en hackad gul lök.
Fräs denna lök på ursinnigt sätt.
Tärna två eller tre vitlökar.
Hacka tre eller fyra tomater och lägg ner i pannan.
ta fram en röd chili. Håll den framför dig och le!
Ner med den och betrakta hur det börjar se aptitligt ut där nere.
Det kan hända att du blir lite ”hemmablind” på din egen mat. Låt därför din partner dofta på den och kontrollera att den doftar gott.
Ta fram bläckfiskar. Det kan vara vilken typ av bläckfisk som helst, de finns i frysfacken på ditt ICA. Amanda valde de som såg roligast ut. Viktigt med just denna typ av bläckfisk – att man hugger av huvudet på dem. Amanda pekar på huvudet där.
Så här ser det ut när man skär huvudet av en bläckfisk.
Gör plats för den i pannan, på det att den kan fräsas och inte kokas.
Salta. Och du – gör det med ett leende. Det ska vara kul det här med matlagning!
Så får det stå en stund, det där. Du kan stå och röra om. Öppna en flaska vin, snacka lite skit med din partner.
Nu missade jag en bild och det var när Amanda hällde ner musslor i pannan. Nu ligger de redan där. Det kan vara vilka musslor som helst, Amanda tog något konstigt som heter vongole, men blåmusslor är ju kul! Finns inte detta, kan ni köpa på burk!
Koka pasta!
Ner med räkor i pannan. Skala dem inte, för helvete! Det kan vara färska räkor eller frysta, det spelar ingen roll. Man ska inte hålla på med elitism när man lagar mat. Man tager det man haver.
Hacka persilja! Här behöver du inte vara särskilt glad, för persilja är en jävla skitgrönsak, det vet vi alla.
När pastan är klar, häll ner den i pannan.
Stå en stund och njut av hur duktig du är och hur gott det ser ut.
Lägg upp på fat, strö persilja och kanske lite citron över.
Servera till din partner och se hur hans krokiga tumme riktas uppåt.