Startsida / Inlägg

Varför är denne man en hjälte?

av Alex Schulman
Skärmavbild 2009-12-30 kl. 11.33.38.png

Dagens snackis är 70-årige Ronald som häromveckan anmäldes för att ha gett en pojke en örfil. Han arbetade ideelt på Folkets Park i Värnamo och det var en massa busungar som cyklade runt  och busade och till slut, när en av pojkarna kallade honom ”gubbjävel”, fick Ronald nog och daskade till honom i ansiktet.

I dag dömdes han till dagsböter på 3.000 kronor. Det finns nu en opinion som tycker att det var fel. De tycker att det inte var mer än rätt att den här ohyfsade pojken fick en liten hurring. Ronald har fått massor av brev från folk som TACKAT honom.

Jag förstår ingenting. Ronald ska inte gå runt och slå barn. Punkt slut. Det är inte särskilt härligt med ungar som kallar äldre för ”gubbjävel”. Men det är rentav sorgligt med en vuxen människa som blir så provocerad av ett barn att han känner sig nödgad att slå honom. Jag förstår faktiskt inte vad folk menar när de tackar Ronald för att han ”modigt stod upp mot buset”. Stod upp? Han slog en liten pojke. Hur är det modigt?

Jag tycker nog att Ronald genom den där örfilen bevisade att han faktiskt var ”en gubbjävel”. Bra att han fick sitt straff. Härligt!

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby och Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB