Startsida / Inlägg

Svar på frågorna – så är det att resa med bebis!

av Alex Schulman

Hur mycket kostade resan?

– Själva flyget kostade 7.500 per person. Charlie åkte gratis. På hotellet kan man välja olika boenden, förra året bodde vi för 1.500 kronor per natt, men i år ville vi gärna ha egen pool och då blev det lite dyrare. Jag vet faktiskt inte riktigt hur dyrt, eftersom jag har svårt med växelkursen, men ska kolla upp och återkomma.

 

Skola imorgon, och jag har lite svårt att sova, så jag tänkte passa på att fråga om du vet nåt om hur barn ”uppfattar” jetlag, liksom hur kommer Charlie reagera tror du?

– Det hade sagts oss att bebisar är bättre än vuxna på att klara jetlag, och det är också vår erfarenhet. Det tog en dag, och sen var hon i form igen.


Jag undrar vilket bolag ni åker med?
– Ving.

 

Hur mycket kostar er villa per natt och vad heter hotellet?

– Hotellet heter Six senses Evason Phuket. Det är ett av de härligaste hotell jag bott på. Ska kolla upp priserna på denna villa.

 

 

finns det någon hemsida till detstället ni hyr huset?

– http://www.sixsenses.com/Evason-Phuket/

 

 

Ni ger er inte ut utanför hotellets väggar.
thailand är ett sånt underbart och fint land att det är synd att missa allt det där fina när man inte går ett steg utanför hotellet. åk på marknader! åk till öar! våga gå på små typiska restauranger där maten kostar en tjärdedel så lite som på hotellet och smakar mycket mycket bättre.
ni får ut mer av thailand då.

– Uppfattade ingen fråga, men tack för ovärderliga tips!

 

 

Kan du utveckla vad du menade med helvetesresa ner till Thailand? Vad var jobbigast med flygturen?
– Charlie skrek ingenting i stort sett. Däremot kunde hon inte sova alls. Det berodde främst på att Ving bestämt sig för att ha samtliga lampor tända under i stort sett hela flygningen. De där lamporna, de var… Jag kan inte beskriva dem. Tänk er lamporna i en sjukhuskorridor. Tänk er den ljusstyrkan. Ta den gånger två. Vi fick sitta och kisa i planet. Vi frågade om de inte skulle släcka lamporna, det var ju trots allt natt och folk kanske ville sova, men de vill ju kränga grejer hela tiden i det där planet. Framför allt lotter. De gick runt i timmar och sålde lotter, vandrade fram och tillbaka och ropade ”LOTTER”. Det gjorde att Charlie inte fick någon sömn alls och till slut blev hon lite grinig. Men hon skötte sig bra och flygresan gick bra. Det var bara det där med lamporna. Och LOTTERNA! Dessutom var det svårt att flyga så lång tid med henne i famnen i detta trånga utrymme. Jag rekommenderar verkligen att vara ute i god tid och betala några hundringar extra för de där platserna med större utrymme. De var slut när vi bokade. Jo, och en sak till: Vi matade Charlie mer än vad vi trodde. Ta alltså med er mer mat än vad ni tror.

 

Har ni hålt er i skuggan mde Charlie under dagens mest varma timmar? Ligger ni på stranden någonting?
– Ja, Charlie är i skuggan hela tiden i stort sett. Vi har varit nere på stranden några gånger, framför allt gillar vi den där ön Bon Island. Den tillhör hotellet och det går gratis båtar varje timme.


Har värmen påverkat Charlie negativt?
– Nej. Hon badar ju så mycket och det svalkar av henne.


Är det lätt att få tag på blöjor och barnmatsburkat (semper/Nestle)?
– Vet ej. Vi tog med oss allt sånt från Sverige. Det kanske var överdrivet, men det gjorde vi i alla fall..

Vi ska utomlands i höst för att fira svärmor som fyller jämt. De anser att Thailand är för långt att åka till för en veckas semester. Tycker du att en vecka är för lite när man åker så långt?
– Det är den stående invändningen. Alla är vi olika, jag tycker att en vecka är perfekt.

 


Vad skulle du uppskatta temperaturen i er pool till?

– Den är inte uppvärmd. På morgonen är den härligt krispig och på eftermiddagen är den sval och skön.


Bokade ni hotell och flyg separat?

– Nja, det var lite invecklat. Vi bokade flyget separat. Men sen så visade det sig att Ving hade det hotellet som vi ville bo på och då kontaktade vi dem för att få hjälp att boka rum, vilket de hjälpte oss med på ett fint sätt.

 

Ligger hotellet helt isolerat eller finns det även restauranger utanför området där man kan äta?

– Det finns matställen på resorten och sen är det ju bara att ta en taxi i tio minuter så kommer man till någon av de stora stränderna på Phuket med massor av krogar.

 

Är varje hus skyddat från insyn (kan man ta ett dopp i poolen näck?).
– Ja. Helt skyddat.

 

Kokar ni vattnet till henne eller köper ni källvatten?
– Vi köper källvatten. Som vi sedan kokar. Vi är ju lite hönsföräldrar på det sättet.

 


Tror mig se att Charlie hade en uv-soldräkt på sej? Om jag inte såg galet vill säga. Måste fråga i så fall hur man gör med sån där vattentät blöja, ska det vara under den där slimmade dräkten eller är det något man helt enkelt lägger åt sidan och låter sej komma naturligt.

– När Charlie badar har hon ingen blöja. Hon varken kissar eller bajsar när hon badar. Det har aldrig hänt.

 

Fick Charlie lock för öronen?

– Nej. Det vara bara att mata henne under start och landning. Hon kände ingenting.

 

 
Tror Amanda har en blå/vit randing klänning på någon av bilderna, var är den köpt?

– Monki. En butikskedja, tydligen.



Betalar ni hela resan själva el. får ni den billigare av ving, mot att du bloggar om hotellet osv….

– Nej, men jag ska definitivt föreslå det för Ving till nästa gång. Det kan man ju tillägga att detta inte är ett typiskt Ving-hotell. Jag tror att vi är de enda svenskarna här.

 

hej alex! ni ser ut att ha der helt underbart! min fråga lyder , vad för solskyddsfaktor behöver man? tillräckligt hög för att skydda sig men inte så hög att man inte får färg. jag ska själv till thailand om en månad o siktar på att bli lika brun o fräsch som dig o amanda.
stor kram!

– Vi kör på 15. Men nu är det sista dagen, vi har panik för brännan och skiter i allt.

 

Gav ni Charlie svinissprutan innan ni for? eller ska ni ge henne den?

– Hon fick den dagen innan vi åkte.

 

Hej! Hotellet verkar jättefint, men hur djupt är det egentligen i vattnet som ligger vid sidan av ”gångarna”.. kan man ramla i? om man skulle komma hem lite slirig?

– Det är kanske en meter djupt.  Man kan ramla. Jag ramlade en gång, lyckligtvis inte med bebis i famn.

 

Hej,
Hur tänkte du när du varskode Vings marknadschef att ni skule komma?

– Det där är ju bara Calle som pratar strunt. Jag kontaktade hotellet och bad om att få bo i en pool villa, de svarade att de var fullbelagda. Då kontaktade jag Ving och frågade om de kanske hade några bokade platser, som hölls för dem eller liknande, och de hade det. Jag fick min poolvilla.


Hur gjorde ni med transfern från flygplatsen till hotellet? Hade ni med en bilbarnstol åt Charlie eller åkte ni buss? För hon satt väl inte i ditt knä hoppas jag…

– Vi förbokade en bil från hotellet och bad att de skulle ha bilbarnstol. Det är inte direkt så att de finns i varje taxi här nere.

 

Ger ni dricks?
– Det är klart. Dricks måste man alltid ge.


Är din affär stängd nu när du är på semester? *ler*

– Ja. *ler tillbaka* Den öppnar åter på måndag. Då ska det säljas böcker. Fick förresten just veta att min bok Skynda att älska släpptes på pocket i fredags – och den har redan sålt 20.000 ex. Är inte det otroligt kul!

 

hur funkar det att gå ut och äta? Tar ni med sittvagnen? Eller hur gör man?
– Vi äter vid åtta på kvällen. Då har Charlie somnat i barnvagnen. Där ligger hon och sover vid vårt bord och sen kommer vi hem och då lyfter vi över henne till sängen.

 

Vi ska resa om en månad med en 7 månaders till Thailand med Ving. Skulle behöva dina bästa tips inför flygresan, är otroligt nervös för just flygresan att den ska ball ur.

– Boka extrautrymme! För helvete!


Vi är ett tjejgäng som vill gärna hyra dem där villorna med pool, ser så himla mysigt ut med poolen och utomhus badkaret. Vad kostar massagen som ni får?

– Några hundra kronor per massage.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB