Startsida / Inlägg

Min söndag i bilder

av Alex Schulman
Skärmavbild 2010-02-21 kl. 22.50.09.png1.jpg1.jpg

Vi vaknade tidigt. Charlie ville att vi skulle leka hennes favoritlek ”vart tog Charlie vägen” och då gjorde vi det. Den går ut på att man lägger en handduk över Charlie och säger: ”Vart tog Charlie vägen?”

 

2.jpg

Och så rycker Charlie undan handduken och då skriker vi: ”DÄR ÄR CHARLIE!” Det tycker Charlie är mycket festligt.

 

3.jpg

Sen kom Amanda på att vi kunde leka ”vart tog mamma vägen?” Hon kastade en handduk över sitt ansikte. Det tyckte Charlie var både skrämmande och kittlande. Vart hade mamma tagit vägen egentligen?

 

4.jpg

Och så ryckte mamma undan handduken. Charlie skrek! Sådär höll vi på i en halvtimme. Mycket roligt!

 

Skärmavbild 2010-02-21 kl. 22.49.53.png

Vi plockade undan efter gårdagen. Vi åt kräftor som jag fått av min bror. Tack, Bambi! De var underbara. Den här bilden är alltså tagen igår, okej, det kanske ni förstod men det skadar inte att vara övertydlig.

 

5.jpg

Sen ville Charlie leka i gåstolen. Alla säger till oss att det inte är bra att Charlie sitter i den där. Det hämmar hennes utveckling och så. Men herregud. En kvart om dagen kan hon väl få leka i den. Kom igen nu.

 

Skärmavbild 2010-02-21 kl. 21.44.34.png

Sen gjorde vi planer för sommaren. Och vi blev så nostalgiska. Längtade till Gotland. Kollade i datorn efter Gotlandsbilder. Fastnade för den här. Köttet på grillen är just klart. Vinflaskan är öppnad. Solen har gått ner, men värmen är kvar. Nu börjar kvällen.

 

Skärmavbild 2010-02-21 kl. 22.57.03.png

Sen åkte vi hem till Louis, som fyllde ett år. Louis är min gudson. Han fick en flygel av mig och Amanda. Han blev inte så glad, kanske, men jag tänker mig att om 30 år när han är världens största artist och ger intervjuer på engelska och sånt, då kommer han att få frågan hur det kunde komma sig att han blev musiker och han kommer att säga: ”Well, it started when I was one year old and I got a piano for gift from my godfather Alex…”

 

6.jpg

Sen åkte vi hem och lade oss i soffan. Det ringde på dörren. Det var Bengan. ”Jag har med mig mat”, sa han och gick in i köket.

 

8.jpg

Bengan lade upp grönsaker på bänken. Fast han kallade dem ”primörer”. Jag frågade om han hade med sig något kött också. Han svarade: ”Nej. Inget kött idag.”

 

9.jpg

Jag är inte väldigt förtjust i att äta bara grönsaker. Men det var Charlie. Särskilt potatis gillade hon.

 

10.jpg

Bengan höll på och donade med middagen. Det såg riktigt fint ut!

 

11.jpg

Och mycket riktigt – bara uppåttummar när den serverades. Till höger ser ni Amandas syster Amelia och hennes make Ea.

 

12.jpg

Sen gick de hem. Amanda satte sig med min dator. Jag hatar när hon sitter med min dator. Hatar! Hon blir så där frånvarande. När jag ställer en fråga säger hon bara ”eeeeee” och tittar in i skärmen och så säger hon ”eeeee” igen och så tittar hon upp och säger: ”Förlåt, vad sa du?” Men sen lade hon ner datorn. Vi tittade lite på tv. Det var härligt. Sen somnade hon i soffan. Och här sitter vi nu. Hon sover och jag ska just börja med mitt manus.

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB