Startsida / Inlägg

Mitt BÄSTA recept – fiskröra!

av Alex Schulman
Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.35.46.png

Idag ska vi laga en rätt som heter fiskröra. Det är Amandas absoluta favoriträtt. Den här rätten lagade pappa alltid till oss när vi var barn. Det var den enda rätt han kunde och detta är egentligen den enda rätt jag kan. Det fina med den är: 1. Den är helt otroligt god. 2. Den är enkel – de enda ingredienser ni behöver är torskfilé, ströbröd och vispgrädde! Okej, då kör vi!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.36.03.png

1. Om ni har köpt färsk torskfilé: Kontrollera den noga. Det heter ”filé” därför att någon har tagit bort benen, men det är ju ofta lögn! Det är ju mer regel än undantag att man hittar ben i fiskfilén ändå. Om ni köpt fryst torskfilé så finns det inga ben och ni kan lyckligt strunta i punkt 2 och gå till punkt 3.

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.36.24.png

2. Skär bort benen ur denna så kallade filé. Det ska inte finnas ett ben kvar i ”filén”. Alltså: Gör ”filén” till en filé.

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.36.36.png

3. Häll vispgrädde i en skål. Ett halvt paket om ni är två. Kanske lite mer. Det är gott med vispgrädde. Man kan dra ner hela paketet om man får feeling!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.37.14.png

4. Häll ner ströbröd och rör om under tiden. Rör om och rör om. Till slut blir det hela poröst och sedan blir det gegg. Just i gränslandet mellan poröst och gegg – då är ni hemma! Låt den vila en stund.

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.37.29.png

5. Ner med torskfilén i en stekpanna!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.37.43.png

6. Hacka den i bitar!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.38.00.png

7. Jag menar: hacka utav bara helvete! Hacka ner den till små strimlor! Det är ganska enkelt gjort eftersom torsken är så porös, men det skadar inte om ni får något plågat, djuriskt i blicken när ni gör det.

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.38.09.png

8. Så ska det se ut!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.38.30.png

9. Häll ner blandningen av ströbröd och grädde i pannan. Blanda!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.38.47.png

10. Nu till det viktigaste av allt: salt!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.38.56.png

11. Salta rejält i pannan.

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.39.09.png

12. När ni tror att ni tagit lite för mycket salt – salta lite mer.

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.39.20.png

13.Och när ni tror att ni tagit dubbelt så mycket salt än nödvändigt – salta ytterligare. Det ska VERKLIGEN i mycket salt i den här röran.

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.39.35.png

14. Smaka av. Och bli inte förvånade om ni finner att det behövs mer…

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.39.46.png

15. SALT!

 

Skärmavbild 2010-02-02 kl. 21.40.03.png

16. Servera med kokt potatis och sallad och betrakta hur er partners tumme inte gör en snedvriden uppåttumme. Nej, den går rakt uppåt! Härligt!

Kan ni inte laga den här maten där hemma! Jag skulle bli så stolt. Och pappa i himlen skulle bli så stolt. Skicka en bild till alex@schulmangruppen.se så lägger jag upp bilder på era fiskröror i bloggen. Om jag får för er, alltså.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB