Startsida / Inlägg

SUperprinsen-redaktionen hörde av sig via mejl – läs mejlväxlingen här

av Alex Schulman

MAIL 1

 

Den 2010-04-16 18.59, skrev ”Måns Wide” <manswide@gmail.com <x-msg://4/manswide@gmail.com> >:

Hej Alex,
det här är Måns Wide som träffade dig när vi spelade in ”Superprinsen”. Jag hörde just talas om Stora Ramaskrin i din blogg så jag vill bara bara förtydliga: i scenen kastar du inte Charlie i väggen. Du kastar henne i golvet. Och det är inte på något sätt allvarligt menat.
Om vi på allvar hade misstänkt – på någon nivå – att du var en dålig pappa så hade vi inte skämtat om det, men jag tror att du som hållit på med humor själv vet att det i stor utsträckning handlar om att överraska. Och helt ärligt: kasta inte sten i glashus. Vi trodde faktiskt att du skulle ta det här för vad det är (jag tycker mig minnas en video du gjorde där massa svarta män förföljde en vit tjej och våldtog henne, se hemskt gärna om den medan du dömer oss).

Hursomhelst: om du på allvar tog illa upp av detta så vill jag allra ödmjukast be om ursäkt: jag har inga barn och förstår kanske inte hur tabubelagt det är att skämta sådär.

 


MAIL 2

20 apr 2010 kl. 08.03 skrev Alexander Schulman:

Okej, du tycks inte förstå.
Du kan skämta hur mycket du vill. Jag blir utsatt för den här typen av obegåvad humor dagligen och det skulle inte falla mig in att klaga eller gnälla eller demonstrera.

Men jag vill inte DELTA själv i en humor som går ut på att jag skadar mitt barn. Jag vill inte bli inlurad in det.

Det kan väl inte vara svårt att förstå?

Alex

Ps. Du får nog kolla på den där 1000apor-videon igen. Dels var det ju en SKETCH – det vill säga: tjejen var en skådis. Dels blev hon inte våldtagen eller antastad. Hon blev hissad.

MAIL 3

Den 2010-04-21 08.59, skrev ”Måns Wide” <manswide@gmail.com <x-msg://4/manswide@gmail.com> >:

Jag förstår precis och i ärlighetens namn trodde jag att vår producent lät dig se och godkänna avsnittet innan det visades – att du slängde Charlie (du SLÄPPER henne snarare, humorn ligger i att det är nonchalant, inte i att det är våldsamt för det är det inte, har du ens sett detta?) var något vi kom på och testade i sista sekund, något vi inte trodde skulle gå igenom. Men att envisas med att kalla det obegåvat är bara barnsligt. Självklart är det roligt, Alex, det begriper ju du också. Till och med roligare än den tidigare nämnda fullständigt överbegåvade sketchen från den begåvade humorsajten 1000-apor.

Som sagt, förlåt om du tog illa vid dig. Verkligen.  Men ärligt talat – var lite försiktig med de där stenarna i glashuset.

mvh,
MW

  • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB