Startsida / Inlägg

Charlies 1-årsdag i bilder!

av Alex Schulman
Skärmavbild 2010-07-04 kl. 21.34.16.png

Dagen började med att Amandas syster Hannah överlämnade sin present – en trädgårdspool. Charlie hoppade genast i sin bikini och plaskade runt. Det tyckte hon var mycket roligt.

 

Skärmavbild 2010-07-04 kl. 21.20.25.png

På förmiddagen åkte vi ut till Furillen, en halvö som ligger några kilometer bort. Där planerade vi att fira Charlie på stranden. Det är på den ön jag och Amanda ska gifta oss i sommar. På söndagar serverar hotellet norra Europas bästa sushi och vi kände väl att vi var lite ”karretrötta” och njöt mycket av det. Där träffade vi Maud Olofsson, som satt och skrev det Almedalen-tal hon ska hålla på onsdag.

 

bild[6].jpg

Det var underbart där nere vid vattnet. Vi delade ut paket, drack kaffe och tittade på utsikten. Vi bestämde där och då att detta skulle bli en prlig tradition. Varje år när Charlie fyller år ska vi åka till precis den här platsen på Furillen och fira henne.

 

bild[5].jpg

Eftersom Charlie fyllde år fick hon en hel kardemummabulle för sig själv. Hon fick äta hur mycket hon ville. Och det gjorde hon också. Efter en kvart var den försvunnen.

 

bild[3].jpg

Det var först då, när bullen var avslutad, som hon på riktigt kunde njuta av utsikten nere vid havet.

 

bild[4].jpg

Jag lade mig i Amandas famn och tog en tupplur.

 

bild[1].jpg

Bengan gick iväg på en promenad. När han kom tillbaka tittade han upp mot ett berg vid vattnet. ”Jag ska upp dit”, sa han och försvann igen.

 

bild[2].jpg

Efter en halvtimme såg vi honom där uppe. Sen kom han ner igen. Och så var det inte mer med det.

 

bild[10].jpg

På kvällen fick Charlie vara uppe en extra halvtimme och då åkte jag runt med henne i den där vagnen som hon tycker så mycket om. Sen somnade hon alldeles utmattad och jag tror hon såg lycklig ut. Det var en bra födelsedag.

 

bild[7].jpg

Sen tog vi fram charkuterier i kvällssolen. Lite extra fint idag, för att fira Charlie. Gåslever! Jag älskar gåslever. Helst skulle jag vilja bli tvångsmatad med gåslever, nån öppnar munnen på mig och bara matar på. Och sniglar. Och en bra korv och opastöriserad tallegio och lite rökt fisk som vi fick från Pocke som har rökeri nere i Lergrav. Sen gick vi till sängs, tanken var att vi skulle titta på filmen Seven Pounds. Men Amanda tvärsomnade. Och nu ligger hon bredvis och snarkar och jag skriver det här. Härligt ändå. Mysigt.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB