Startsida / Inlägg

Polisen kom – efter Aftonbladets larm

av Josefin Sköld

I lördags berättade vi om Håkan Jarmar som under fyra nätter förra veckan fick sitt hus och sin bil spraymålad och nerkletad med avföring. Trots flera anmälningar till polisstationen i Västberga, uppfattade Håkan att polisen inte tog brottet på allvar. De uppmanade exempelvis honom att slänga dunkarna med avföring som kanske hade kunnat användas som bevis. Namn och kontaktuppgifter till ett vittne togs heller inte på allvar.

Förrän nu, när jag ringde upp.

Varje måndag och fredag träffas chefer inom Söderortspolisen och går igenom ärenden som fordrar lite extra uppmärksamhet.

I morse tog de upp Håkans ärende.

– Vi har pratat om det här i dag och jag kan inte svara på varför vi inte åkte ut direkt. Rent generellt kan jag säga att vi alltid prioriterar pågående brott. Redan fullbordade brott får automatiskt stå tillbaka. Men vi har ju läst om det här fallet i Aftonbladet i helgen och nu har vi inlett en polisiär undersökning, säger Leif Jennekvist, polismästare på Söderortspolisen.

Ledningen har också beslutat att skicka hem en brottsoffersamordnare till Håkan Jarmar.

– För att ge honom stöd och råd hur han ska gå vidare, säger Jennekvist.

När vi når Håkan Jarmar på telefon berättar han att tre poliser från Älvsjö precis varit på plats.

– Ja, nu är utredningen i full gång. Poliserna som kom hit var väldigt seriösa och engagerade. Jag önskar naturligtvis att det hade kunnat fungera så från början, men jag är väldigt lättad och glad att skriverierna under helgen har gett effekt. De har lovat att köra förbi mitt hus när de har möjlighet, så det känns tryggt, säger han.

Har du varit utsatt för ett allvarligt brott som polisen inte tagit på allvar? Hör av dig till oss.