Mangomousse. Igen.

Mangomousse

 

Jag har fått förfrågan om receptet på dotterns grymma mangomousse, och såklart ni ska få det så att ni också kan få njuta! Förjande recept är för fyra pers. Vi har en mjölkallergiker i familjen så vi bytte ut yoghurten mot en mjölkfri variant, vilket gick lika bra. Lycka till och låt er väl smaka!

Ingredienser

3 gelatinblad

2 mango eller 1 paket frysta mangotärningar

1 dl florsocker

2 msk limesaft

4 dl mild yoghurt med vaniljsmak

Garnering: 100 g mörk choklad

1 tsk olja

1 mango eller 1 dl tärningar

200 g hallon

rivet limeskal

Så här gör du:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala, kärna ur och skär all mango i bitar. Mixa den tillsammans med florsocker och limesaft. Rör ner yoghurten. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme. Rör ner det i moussen. Fördela moussen i små skålar och ställ dem i kylen i några timmar. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner olja. Bred ut chokladen på en marmorplatta och ställ den kallt. När den stelnat kan du med en vass kniv skära ut chokladstavar. Satsen räcker till många fler än fyra personer, men det behövs så mycket choklad för att få fina chokladstavar. Skala, kärna ur och skär mangon i tärningar. Blanda med hallon och rivet skal av en lime. Strö över moussen och stick i en chokladstav i varje skål.

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma