Fem anledningar till varför du ska sälja på loppis

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Idag var det äntligen dags att samla ihop allt skräp vi samlat ihop och ställa oss på Rosenhills bakluckeloppis och se om vi kunde få något för det. Hela familjen var samlad och vi var fett taggade, som tonåringarna själva skulle sagt;) Och nog fick vi en slant. Efter att loppisplatsen, fika och lunch var betalt hade vi fått ihop en tusenlapp till nästa års semesterresa. Inte illa pinkat för lite skräp som ingen av oss kommer sakna.

Och nu när jag ligger här och tänker tillbaka på dagen kan jag konstatera att det finns fler fördelar än de rent ekonomiska, med att sälja på loppis. Här är några:

  • Gemenskap. Det handlar kanske inte så mycket om själva loppisförsäljningen, utan att allt man gör tillsammans som familj stärker sammanhållningen, gemenskapen och kärleken. Idag fick vi fyra timmar ren och skär kvalitetstid. ❤️
  • Kunskap. Förutom att ta betalt och räkna på växel har det blivit en hel del snack om dåtid. För att omge sig av gamla prylar är detsamma som att omge sig av sin historia och här finns det massor att prata om – och lära sig.
  • Socialt. Prata, skratta, pruta, lyssna. Att sköta sin egen loppisbusiness är en lärorik och viktig lektion i social kunskap.
  • Pengar. Inte nog med att det är roligt att tillsammans hjälpas åt att spara till ett gemensamt mål, barnen lär sig också sakers värde genom att ta hand om dem väl och sälja dem vidare.
  • Miljön. Och så kanske det allra viktigaste, att vi måste lära våra barn att vara sparsamma med jordens resurser. Och vilket sätt är bättre att lära ut på än att leva som vi lär?

IMG_2006

Här sitter vår lilla loppisdirektör och käkar banan.

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma