Godaste pumpapajen

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Så var det allhelgonahelg då. Eller halloween. Eller både och eller ingetdera. Ja, en aning förvirrande är det faktiskt när helgerna blandas. Men jag väljer att göra det enkelt för mig själv och bara plocka det bästa från de olika högtiderna. Och jag trivs ganska bra med det.

Jag minns de nära och kära jag förlorat och går till gravarna, sedan sminkar barnen till monster och delar ut godis till grannbarnen. Och så bakar jag världens godaste pumpapaj. Och äter alldeles för mycket, för att det är så sjukt gott.

För dig som också vill testa att göra världens godaste pumpapaj kommer receptet här:

Ingredienser

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

125 g smör

1 äggula

Fyllning:

4 dl grovhackad pumpa

2 ägg

2 dl strösocker

1 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

1 krm salt

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

Gör så här:

Blanda mjöl, socker och smält smör till en deg. Tillsätt äggulan och arbeta ihop. Tryck ut i en ugnssäker form. Ställ i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna och häll allt i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 50 min.

Vi brukar äta pajen ihop med hemgjord glass. Receptet på den hittar du HÄR.

Ät och njut!

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma