Heja Lego!

Bloggen Retromania har flytttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Nu är ju jag en riktig waldorfmamma som helst vill att mina kids leker med träleksaker. Men jag kan ju inte neka till att det slinker det in en och annan plastgrej till vårt hem och nostalgisk som jag är så är så klart Lego en av favoriterna.

Men sedan behöver man ju inte vara Einstein för att fatta att Legotillverkningen sliter en del på vår miljö, så därför tyckte jag att det var väldigt glädjande att läsa att Lego nu startar ett jätteprojekt för att ta fram ett hållbart alternativ till den oljebaserade plasten, förmodligen av jordbruksavfall.

Tanken är att den nya plasten ska vara lika hållbar som den gamla och att det inte ska gå att märka någon skillnad på klossarna från 1963, och de nya miljövänliga.
Jag säger bara heja Lego, lycka till och hoppas att vi snart kommer se nya Lego i handeln!

HighRes_LEGO_bricksloose-300x200

Bild: Lego

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma