Broderade budskap

Hur ljuvligt är det inte med gamla broderade bonader. Dessa visa, gamla budskap som berättar för oss hur vi på bästa sätt ska leva våra liv. Som lapparna våra terapeuter säger åt oss att sätta på väggen för att påminna oss om vad som är viktigt här i livet. Fast i omodern form.

På senare tid har det kommit moderna varianter. Kompisen har en som hennes svärmor broderat, som säger: ”Det är inte arbete vi behöver, det är pengar”. Nyligen såg jag också: ”You say tomato, I say fuck you!”  Sanna, kloka, ord det med. Men det är ändå något visst med de gamla varianterna.

Häromveckan hittade jag en bok på loppis, med gamla bonader, fotade av Jeppe Wikström. Den är underbar! Kolla bara in den här:

Bonad

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma