Megaloppis

I lördags var jag på megaloppisen i Solna för första gången. Det var sjukt mycket folk och tog över en halvtimme att bara hitta en parkering, och då var den inte ens laglig … Väl inne konstaterade jag snabbt att det handlade om en proffsloppis, d.v.s en loppis där säljarna är prismedvetna och det är typ omöjligt att råka hitta någon skatt i en låda, eller göra ett riktigt klipp. Det är inte riktigt min typ av loppis, eftersom jag inte får det där härliga pirret i magen när jag går runt och spanar då, men å andra sidan kan det vara trevligt att hälsa på instagramkompisar och bra att kunna fråga om saker och ting, eftersom det vimlar av kunnigt folk. Och fina grejer saknades verkligen inte!

Jag handlade några saker, och trots att det mesta inte var några direkta fynd så var jag himla nöjd eftersom det var saker jag verkligen ville ha. Först och främst köpte jag en röd, fin kanna till mina plastmuggar av Sven-Eric Juhlin för Gustavsberg. Den fick jag betala 80 kronor för, vilket är ett helt okej pris. Sedan köpte jag en stjärngosse till mitt påbörjade luciatåg av Lisa Larson i serien adventsbarn. Lucian och tärnan köpte jag tidigare för 40 kronor styck, vilket är ofattbart billigt. Stjärngossen fick jag betala 300 kronor för, men det var han värd, för jag har verkligen saknat honom.

Sist men inte minst fyllde jag på min Nyman-samling med fem fina, nya tryck. 10 kronor styck fick jag betala och det var ju verkligen prisvärt. Jag älskar de nya motiven, men en hade jag visst dubbelt av, så är det någon som är intresserad så hojta till.

IMG_9817

Mycket folk och mycket prylar på Megaloppisen i Solna.

IMG_9849

Kanna av Sven-Eric Juhlin för Gustavsberg, 80 kronor.

IMG_9834

Adventsbarn av Lisa Larson. Lucia och tärnan har jag betalat 40 kronor styck för tidigare. Stjärngossen blev min i helgen för 300.

IMG_9821

Jag fyllde på min samling med Lars Nymans fina textiltryck. Fem stycken för 50 kronor. Fåglarna högst upp till höger hade jag dock redan så är du intresserad så hör av dig!

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma