Danskt loppisfynd

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Den här fina katten fyndade jag på loppis i helgen. Jag kände att det egentligen var utanför mitt kunskapsområde, men anade ändå att det var en Laurids Lönborg, så jag chansade och köpte den för trettio kronor. Senare fick jag också bekräftat av en Instagramkompis att katten var från Laurids Lönborgs så kallade Pride Ceations.

Laurids Lönborg var visst en dansk grossist som knöt till sig danska formgivare på 50- och 60-talet. Företagets prylar har gått från att vara helt ute till att vara superheta samlarobjekt. Framförallt är det storblommiga burkar och brickor som går hem i stugorna, men på senare tid också föremål som min katt, gjorda i papier mache. I dag kan de kosta flera hundra på nätauktionerna så mina trettio kronor var nog ett klipp även om min man och jag inte förhandlat klart än om den ska få bo kvar eller inte.

IMG_0833

 

 

 

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma