Veckans husmorstips: Gör rent mikron!

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Kära retromanians,

i dag är det dags att städa ur mikrovågsugnen! Den har ju en tendens att bli ganska geggig emellanåt när maten exploderar (vilket den gör lite då och då, i alla fall i vår familj). Särskilt om man glömt att lägga över det där plastlocket över maten (vilket man alltid gör, i alla fall i vår familj).

Ett urfiffigt sätt att få mikrovågsugnen ren är att skiva upp en halv citron och lägga i en liten skål med vatten. Ställ sedan skålen i mikron och kör på full effekt i en minut. Tadaa, nu har allt gammalt köttfärssåsgegg lossnat och du kan lätt torka rent. Den härliga doften får du på köpet!

flyttstadning_7425

Foto:Angelica Söderberg

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma