Loppishelg i Helsingfors

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Är nyss hemkommen från en blixtvisit till härliga Helsingfors och måste få dela med mig av ett hett tips. Alla pratar om att man ska åka till Köpenhamn och loppisshoppa, och visst, jag håller med, Köpenhamn är en grym loppisstad. Men jag tycker att Helsingfors är minst lika bra. En klart underskattad loppisstad! Tänk bara så mycket fint glas det finns. För att inte tala om textilier! 

Jag brukar alltid köpa Marimekko-kläder second hand när jag är i Finland. Kvaliteten på kläderna är så bra att det verkligen inte gör något om de gått en eller två vändor hos någon annan innan de hamnar hos mig. Och det är ju en viss skillnad på att betala 50 eller 500 för ett plagg. Tyger är en annan sak som är bra att shoppa på loppis i textiliernas hemland. Det finns så mycket fint till riktigt bra priser!

Den här gången hade jag en liten febrig bebis på armen hela Helsingforsvistelsen så det blev inte så mycket handlat, men några t-shirts och ett par snyggbyxor fick följa med hem. 130 spänn totalt var det väl ändå värt?

Helsingfors loppis

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma