Svensk nationaldag med världens godaste italienska pizza

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

I går var det Sveriges nationaldag och vi firade med äkta italiensk pizza! Jag vet inte hur det är i era familjer men hos oss älskar barnen när vi gör egen pizza. Men jag har alltid tyckt att det är ganska meckigt att göra det, och dyrt. Det behövs ju liksom miljoner ingredienser för att alla ska bli nöjda. Men så ramlade vi på det här receptet och så var alla problem lösta. Knepet är att göra pizzan med få ingredienser. Alla får samma och det är faktiskt inget gnäll alls. Så här gör vi världens godaste pizza:

Pizzadeg 4 pers.

50 gr jäst

3 dl vatten (37 gr)

1/2 dl olivolja

7 dl vetemjöl special + 1 dl till utkavling

2 tsk salt.

Smula jästen, blanda ut med vattnet och oljan och häll på mjöl så att smeten tjocknar, krydda med salt. Låt jäsa i en timme och kavla sedan ut till fyra pizzor.

 

Fyllning

1 1/2 burk hela, skalade tomater (vi väljer Muttis)

1 st. buffelmozzarella

God, italiensk salami

Olivolja

Salt

Torkad oregano

En kruka färsk basilika

Ruccolasallad

Mosa tomaterna och låt dem rinna av väl och bred sedan ett tjockt lager över den utkavlade pizzadegen. Skär mozzarella i fingertjocka stavar och lägg som solstrålar runt pizzan. Rulla salamin och varva rullarna mellan mozzarellastavarna. Krydda med torkad oregano och färsk basilika. Häll på lite olivolja och salta. Ställ in den i ugnen på högsta temperatur i cirka 10 minuter, eller till den ser färdig ut. Strö över några blad färsk basilika och lite ruccolasallad.

Smaklig måltid!
Pizza

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma