Han hittade ett porträtt av sig själv på loppis!

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Tänk dig att kompisen hör av sig från en loppis och berättar att han hittat ett porträtt av dig. Det enda problemet är att du med säkerhet vet att du aldrig blivit avmålad. Men du åker ändå med till loppisen för att titta och där får du med egna ögon se den träffsäkra avbildningen av din egen nuna! Detta är vad som hände Jonas Myrholm, journalist på tidningen TTELA för en tid sedan.

Smått chockad köpte Jonas målningen av sig själv för en tjuga och började därefter sina efterforskningar efter konstnären och tavlan. Det visade sig att kvinnan bakom signaturen, Eva Dahlin, är både konstnär och universitetsadjunkt i fri gestaltning vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Men vem var då personen på porträttet, Jonas mystiska dubbelgångare? Jo, konstnärens framlidna styvmor, porträtterad till sin 50-årsdag!

Här kan du läsa Jonas egen berättelse om det sanslösa fyndet.
Loppisporträtt

Slående likt. Jonas Myrholms dubbelgångare visade sig vara konstnären Eva Dahlins framlidna styvmor. Bild: Jerry Lövberg

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma