Veckans husmorstips: Så enkelt rengör du den brända kastrullen!

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Ja, jag vet att jag redan haft ett husmorstips den här veckan, men jag fick in ett tips som verkade så jädra bra att jag genast ville dela med mig det till er. Tipset handlar om hur man kan rengöra brända kastruller på ett busenkelt och miljövänligt sätt. Nu har jag inte hunnit testa det här själv än, men det ska jag göra nästa gång jag gör stuvade makaroner;) Är det bara hälften så effektivt som jag blivit lovad så är jag överlycklig!

Tidigare när jag bränt fast mat har jag lagt en diskmaskinstablett i blöt i kastrullen över natten så har det gått lätt att få bort det fastbrända, men om det här funkar är ju det ännu bättre, inte minst för miljöns skull.

Så här gör du: Fukta botten på kastrullen med lite vatten. Ta några sockerbitar (gärna råsocker som är lite hårdare) och skrubba med en sockerbit åt gången på det brända. När allt det brända är upplöst, diska ur som vanligt.

Om ni testar, hör gärna av er och berätta hur det går! Hör också gärna av er om ni har andra husmorstips ni vill dela med er av!

Trevlig helg, retromanians!

Knep-rengor-kastruller

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma