Veckans husmorskur: Ta bort vårtor på ett kick!

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Jag tänkte utöka det populära inslaget ”Veckans husmorstips” som jag har här på bloggen med lite husmorskurer, hoppas att ni tycker att det är en bra idé.

Först ut är ett problem som säkert alla föräldrar känner igen. Något som nämligen nästan alla barn råkar ut för, på grund sitt inte helt utvecklade immunförsvar, är hand- och fotvårtor. Å dessa vidriga virus, hur besvärliga är de inte!

Min dotter hade haft en superjobbig fotvårta under lång tid. Efter att först ha försökt låta den läka ut av sig själv provade vi apotekets alla produkter. Flera gånger om försökte vi frysa bort den men det gick inte. Till slut gick vi till farbror doktorn som också gjorde ett tappert försök att frysa den, men icke, vårtan vägrade att försvinna!

Då fick jag lägligt nog ett tips från en kompis på hur man kan ta bort vårtor med äppelcidervinäger. Det skulle vara fruktansvärd effektivt så vi testade, och gissa om vi blev förvånade när vårtan efter ett par veckors behandling bara dog och trillade bort!

Vill du också testa? Så här gör du:

Dränk en liten bomullsbit (Stor nog att täcka vårtan men inte mer) i äppelcidervinäger, placera bomullstussen över vårtan och sätt en bit kirurgtejp över. Låt sitta över natten, eller längre om du vill. Upprepa varje kväll. Du kommer snart märka att vårtan ändrar utseende och det kan också börja smärta (men så länge det inte är någon infektion, d.v.s  blir varmt, rött och ömt så är allt som det ska). Efter 1-2 veckor (eventuellt längre för vissa) har vårtan blivit svart och kommer då att trilla bort. Det är magiskt!

Lycka till och glöm inte att höra av er och berätta hur det gått! Hör också av er om ni har egna husmorskurer som ni vill dela med er av.

Ha en fin dag, retromanians!

äppelcidervinäger

Jag vill poängtera att du följer husmorskurerna här på eget ansvar. Inga råd du får här ersätter de råd och behandling du kan få av en läkare. Vid bestående eller allvarliga problem – ta kontakt med sjukvården!

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma