Nytt från Signe Persson Melin

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Jag börjar den här morgonen med att kolla in Rörstrands nya teserie av Signe Persson-Melin. Har ni sett den?

Signe Persson-Melin är en av våra största formgivare inom glas och porslin och fick sitt genombrott på H55-utställningen med de välbekanta kryddburkarna i brun lera med korklock. Hon har blivit känd för sina enkla, användarvänliga bruksprodukter, och den robusta glasserien Ruben och 70-talstekannan i glas för Boda Nova är några av hennes mest älskade alster. Hon har också gjort en keramisk väggdekoration på T-centralens tunnelbanestation i Stockholm.

1985 blev Signe Persson-Melin Sveriges första professor i glas- och keramikformgivning på Konstfack och nu, 90 år gammal, lanserar hon en ny porslinsserie för Rörstrand. I den reliefmönstrade och stilrena SPM-serien, uppkallad efter henne själv, har Signe Persson-Melin inspirerats av det bästa från de olika tidsåldrar hon verkat och skapat en hållbar, vacker och tidlös serie som jag är övertygad kommer att bli en riktig klassiker med tiden även om jag inte tror att den kommer att hamna på mitt bord. Vad tycker ni, hiss eller diss?

Rörstrand, Signe Persson Melin

Bild från Rörstrand.

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma