Veckans husmorskur: så blir du av med lössen!

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Jaha, då var det höst igen. För många familjer betyder det att förkylningarna och lössen kommer som ett brev på posten. För oss också.

I flera år köpte vi apotekets produkter när vi drabbades av löss, och blev ruinerade, eftersom döttrarnas långa hår krävde trippla kurer. Dessutom kändes det inte så himla bra med dessa kemikalier. Men nu har jag fått ett hett tips om en enkel och naturlig behandling som ska vara grymt effektiv. Så nästa gång vi får besök av de små jäklarna så hoppar vi över apotekets prylar och prövar bara kokosolja och äppelcidervinäger. Gör det du med, vetja!

Så här gör du:

Dränk håret i äppelcidervinäger. Vinägern luckrar upp äggen så att de lossnar från stråna och du kan kamma ur dem ur håret.

Låt vinägern sitta kvar och addera nu rikligt med kokosolja (jag skulle tro att det fungerar även med annan typ av fett) i hela håret och hårbotten. Fettet kväver lössen. Sätt på en duschmössa eller plastpåse över håret och låt den sitta över natten, eller minst fem timmar om du gör det dagtid.

Tvätta sedan ur håret ordentligt. Nu är det dags att kamma ur döda löss och ägg med en luskam. Var noggrann och kamma gärna flera gånger. Finns det ägg kvar i håret kläcks de efter cirka en vecka. Skulle så vara fallet upprepar du bara proceduren.

Lycka till!

äppelcidervinäger

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma