Hundra okända designklassiker

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

En titt i några av Sveriges största inredningsmagasin och det står snart klart att det är några möbelklassiker och formgivare som dominerar, och har gjort så år ut och år in. Inget ont om Bruno Mathsson, Lamino och Eksells kakaoögon men finns det verkligen inget mer för den som gillar bra, svensk design med några år på nacken?

Jo, det är klart att det gör! Just därför är initiativet #100newclassics på Instagram så makalöst spännande. Bakom står Thomas Ekström alias @stockholmmodern, handlare och expert på 1900-talsdesign. Tanken är att han på hundra dagar ska presentera lika många nya klassiska designer som aldrig fått ta plats i den svenska designhistorien. Först ut är Siv Lagerströms vackra men bortglömda 70-talsringar. Vilka fler guldkorn som kommer presenteras återstår att se men formgivare som utlovats är Axel Einar Hjort, G A Berg och Otto Schulz.

Själv är jag full av förväntan över vilka nya favoriter jag kommer hitta bland de nya utvalda klassikerna. Släng er på följa-knappen på @stockholmmoderns Instagramkonto ni med vetja, om ni är lika nyfikna som jag!

Siv Lagerström

Bild: Stockholms auktionsverk

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma