Veckans husmorskur: Så enkelt trollar du bort hostan

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

Som jag nämnt så åkte jag på värsta förkylningen i förra veckan. Det var länge sedan jag var så sjuk. På nolltid gick jag från pigg och frisk till totaldäckad, med hög feber, genomsnorig, ont i bihålorna, ont i öronen och värsta hostan. I tre dygn sov jag bara och och hade inte en tanke på att köra några husmorskurer för att bli bättre.

Men nu har Fyran självklart blivit smittad och snorar och hostar som aldrig förr och då vill jag ju naturligtvis göra allt jag kan för att få honom att må bättre! En av sakerna som brukar hjälpa mot hosta är att lägga en halv lök i en skål (vissa hackar den), hälla över lite kokande vatten (dock ska inte löken täckas helt) och ställa på nattduksbordet eller under sängen, så det ska vi göra i kväll.  Det må lukta pyton i rummet dagen efter men det är det värt, för hostan brukar vara borta när man vaknar.

Lök

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma