Missa inte unik auktion med Greta Garbos kläder

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Nu har du chans att ropa hem kläder som tillhört den legendariska skådespelerskan Greta Garbo. Den unika auktionen går av stapeln 25 mars – 7 april på Bukowskis Market.

Greta Garbo föddes i Stockholm men levde större delen av sitt liv i USA där hon spelade in storfilmer som bland annat Anna Karenina, Kameliadamen och Drottning Christina. Trots att hon var verksam för över 70 år sedan räknas hon fortfarande som en av de främsta skådespelarna genom tiderna. Privat uppfattades Garbo som en gåtfull och hemlig person med en gudomlig skönhet. Hon dog 1990 i New York, men ligger begravd på Skogskyrkogården i Stockholm.

Bland objekten på auktionen finns ett 20-tal plagg som Garbo ägt och burit, däribland hattar, skid- och badkläder från 50-70-talet, men också en del fotografier och böcker. HÄR kommer du kunna se alla objekt från och med 25 mars.

Lycka till med budgivningen;)!

Douglas-Ninotchka

Garbo i filmen Ninotchka från 1939.

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma