Veckans husmorstips: Så enkelt rengör du madrassen

 

 

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!
Stadprodukter-koket-185913479Jag har precis läst ut boken Britt-Marie var här av Fredrik Backman. Oj, vilken underbar bok det var! För er som inte läst den än, gör det! Jag lovar att den bjuder på många härliga skratt. För oss som gillar husmorsknep är den ju extra rolig eftersom Britt-Marie är en riktig fena på sådana. Allra helst ett; att rengöra med bikarbonat.

Fler borde göra som Britt-Marie och smått maniskt rengöra allt med bikarbonat. För det är riktigt effektivt faktiskt.  Särskilt smart är det att använda på stora, otympliga saker, som är svåra att tvätta på annat sätt. Tänk till exempel på hur mycket du använder din madrass, och hur sällan du egentligen rengör den.

Varför inte börja ta för vana att strö bikarbonat över madrassen lite då och då, innan du dammsuger av den. Bikarbonat består av kristaller som kan absorbera fukt och smuts ur madrassen, så att den blir torr och fräsch. Dessutom trollar den bort unken lukt. 

Supersmart att göra regelbundet men framförallt också efter svettiga febernätter, olyckor med husdjur och kräksjuka småbarn.

Det finns ungefär en miljon andra saker du också kan använda bikarbonat till, men det hinner vi inte gå igenom nu. Börja med att köpa hem en burk och strö öven sängen, så tar vi resten en annan dag.

Trevlig söndag, retromanians!

 

 

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma