Älskade string!

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

För länge sedan köpte jag min första stringhylla på loppis. Den var gammal och i ett fruktansvärt skick. Och därför nästan gratis. Den hyllan blev början på en dröm, att få ihop ett komplett stringsystem, med en massa hyllplan, skåp och ett skrivbord.

På våren samma år hittade en kompis till mig ett gäng gamla gavlar och hyllplan i sitt soprum som hon gav till mig. Med dem växte min samling rejält och jag kom ett steg närmre min dröm.

Under sommaren hade vi renoveringsfabrik på landet. Vi slipade och målade hela dagarna och överallt låg hyllplan och gavlar på tork. Vissa hyllplan gick inte att rädda hur gärna vi än ville så då tillverkade vi nya av MDF-skivor som vi satte de gamla hängkrokarna på. På hösten byggde vi ihop systemet och det var så fint! Men det saknades ett par skåp för att det skulle kännas komplett.

Sedan dess har jag letat, och missat alla auktioner och annonser som jag ramlat på. Tills i förra veckan, då antikaffären Tid & rum i Årsta la ut en annons på Instagram om tre skåp som var till salu för 350 kronor styck därför att någon förstört dem genom att tapetserat på luckorna. Perfekta renoveringsprojekt för oss alltså! Så vi köpte dem och satte genast i gång att slipa och måla och lagom till helgen fick vi upp dem. Och nu är ÄNTLIGEN är mitt efterlängtade stringsystem komplett!

Totalt har det kostat mig runt 1 500 kronor, lite målarfärg och några timmars jobb. Men det bästa av allt är att jag fått drömma, längta och kämpa för att till slut få se min dröm bli verklighet. Så mycket bättre än att gå till affären och köpa nytt.

String

 

 

 

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma