Hönsmamma på riktigt

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng me dit vetja!

 

Idag trotsade vi ”höstvädret” och våra stackars förkylda kroppar och släpade oss iväg en stund till årets hönsbytardag här ute på Mälaröarna. Vi planerar nämligen att bli höns- (och tupp-) ägare inom kort (vi har inte avslöjat överraskningen för våra grannar än, men så fort jag kommit på ett bra sätt att berätta det på så ska jag göra det) och åkte dit för att se vad det finns för slags höns på marknaden.
Tanken med hönsen, förutom att det är ett trevligt inslag i lantlivet, är att vi ska bli självförsörjande på ägg, och kanske kunna laga en coq au vin någon gång då och då. Tänk vad lyxigt att bara kunna hämta ett ekologiskt ägg med en sådan där solgul gula när man känner för det!
Det blev inga fjäderfän för oss idag, eftersom vi inte skaffat något hönshus än, men vi kom verkligen i stämning. Nu kan jag knappt vänta tills vi hittat en bra hönsbostad så jag kan börja bli hönsmamma på riktigt.

 

IMG_0429Hönsbytardag på Folkets hus.

IMG_0409Det var inte lätt att låta bli att köpa.

IMG_0413Fyran var glad trots höstrusk och förkylning.

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma