Fem fina reprokoppar till sommarkalaset

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Ni känner till Zebrakoppen va? Ja, ni vet den där fantastiska, åtråvärda, randiga koppen som Eugen Trost formgav på 50-talet som ALLA retronördar vill ha. Jag fick ett mejl från en läsare som som även hon kärat ner sig totalt i den, men insett att hon inte hade de mellan 500-800 kronor per kopp som de kostar på andrahandmarknaden och därför undrade om jag hade några förslag på reprokoppar som skulle kunna funka som substitut.

Jag måste ju vara ärlig och säga att egentligen finns det inte det. Min mening är att en repro är en repro, och en retro en retro och det går aldrig att ersätta den ena med den andra och tro att man ska få samma känsla. Men har man inte pengarna så har man inte, och då får det helt enkelt duga med nyproduktion.

Zebra-kaffe-300x300
Så jag har plockat fram fem koppar med lite samma retrokänsla som zebran har. Söta var och en på sitt sätt. Och det kommer man inte ifrån att prislappen är en helt annan!

zebra-79-300x182

 

Den här koppen heter samma som originalet och finns på Mio för 79 kronor. Jag tycker fatet, som också finns som skål och mattallrik, är väldigt söt, men lite tråkigt är det ju att inte muggen fick ha samma mönster.

Gems-49-300x300

Den här muggen är till mönstret egentligen lite mer lik Kryss av Hemler Ringström för Upsala Ekeby, men den är i alla fall svart/vit och formen är ju lite lik zebrans. Jag tycker att den ser god ut att dricka kaffe ur, den här Gems för 49 kronor på Lagerhaus.

matsedel-kaffekopp-medsedel-39-fat-svart__0277792_PE417137_S4-300x300

Koppen Matsedel från Ikea kostar 39 kronor och har verkligen den rätt retrokänslan även om taggarna är för korta för att den helt och hållet ska påminna om zebran.

Tom-59-300x300

Koppen Tom från Åhléns kostar 59 kronor och påminner i mönstret lite om Stig Lindbergs Fallande löv (särskilt den färgglada varianten av Tom).

Amanda-125-300x300

Sist men inte minst har danska Superliving gjort en kopp som är väldigt lik originalet. Denna heter dock Amanda och kostar 125 kronor.
Trevlig fikastund vilken kopp ni än väljer!
Kram Helén

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma