Vad hade hänt om Ebba levt som hon lär?

I dag är det fredag den 13 och jag hade egentligen tänkt skriva om den femhörning som min historielärare i gymnasiet lärde mig att rita i almanackan just denna dag. För att slippa otur. Jag hittar ingen koppling mellan pentagonen och otursdagen. Fantiserade min lärare bara ihop det? Men så är jag fullständigt värdelös på att googla.

Så jag börjar googla på Ebba Busch Thors skilsmässa istället. På instagram ber hon oss respektera hennes privatliv. Och så gör alla det?

Har alltså ingen skrivit det mest uppenbara? Det är ju öppet mål.

Tänk om Ebba varit en helt annan kvinna, en som sett upp till partiledaren och influeraren Ebba Busch Thor. Det hon säger spelar roll för många. Den nya feminismen har fått ett stort genomslag. Även om alla kanske inte riktigt fått klarhet i vad den går ut på.

Vara feminist på sitt eget sätt?

Vilka andra ism-er kan man vara på sitt eget sätt? Ordet har ju en bestämd betydelse enligt SAOL.

Ebba har fått genomslag med sin åsikt om valfrihet gällande föräldraförsäkringen. Vissa vill till och med stanna hemma när barnen är små.

Det förstår jag, det är outhärdligt att jobba heltid med sömnbrist, trots, spysjukor, feber och springmask och löss månader i sträck.

Det är som Kristin McMillen skriver i Etc, att snart måste småbarnsåren få status som den

extremsport de är. Själv har jag fortfarande inte återhämtat mig trots att mina barn är stora. Jag fasar för barnbarnen. Jag kommer inte orka! Jag blir århundradets sämsta mormor.

Men jag ser ingen annan lösning än förskola och att jobba heltid. För att bli ekonomiskt oberoende en partner. För att inte råka i den sits Ebba hade hamnat i om hon varit en vanlig kvinna som sett upp till partiledaren Ebba Busch Thor och levt efter hennes partiprogram.

Den där femhörningen och fredagen den 13 då? Jag tänker fortsätta rita in den i almanackan. Den ger mig kanske lite tur så jag aldrig ger upp, och alltid fortsätter att kämpa för att vara oberoende en partner.