Hur kan ordkonst vara så svårt?

Det du är mest rädd för har redan hänt.

Så lyder min favorit-ordkonst. Det är Åsa Schagerström som skrivit, nej broderat, orden och jag är en stolt ägare av bonaden. Tyvärr kan jag inte lägga ut en bild för den är ständigt förlagd. Först gick den upp i rök under en flytt. Och just när jag efter att ha letat överallt och var helt säker på att den var borta för gott så dök den upp. Men när jag tänkte sätta upp den på väggen var den försvunnen igen. Sedan låg den plötsligt i en låda. Denna katt och råtta-lek betyder förmodligen något.

Jag är väldigt förtjust i ordkonst, för att orden förstärker betydelsen och adderar något magiskt.

Länge hade jag ett halssmycke – en porslinsskärva prytt med ordet flow – som ett slags talisman. Vad som hände när jag råkade tappa det på badrumsgolvet och det gick i tusen bitar vill jag inte tänka på.

Så nu måste jag göra ett nytt. Och får naturligtvis genast storhetsvansinne och tänker att jag ska göra fler och börja sälja på Etsy. Ordkonst, hur svårt kan det vara, liksom? Jag som jobbar med att skriva. Det är väl bara att, och så vidare, och så vidare.

Men … det står helt stilla! Snacka om det vita papperets terror.

Jag vill inte köra carpe diem-spåret med ord som vacker, glädje, snäll. Och det är precis lika klyschigt att skriva anti, var rädd, inte, välj fel.

Påkommen, känns rätt bra. Och prydlig, pretentiös och pekoral. Kunde Inte Hittas. Still No Orders.

Ord som jag kan relatera till. Men kan någon annan det? Vem skulle vilja ha ett sådant smycke eller väggbonad? Men jag kan inte skriva live, love, laugh.

ONE

HUN

DRE

DTH

OUS

AND

DOL

LAR

S

Det är bra! Det vill alla ha. Det är allt på samma gång: roligt, peppigt, krasst, tragikomiskt, uppgivet, snyggt.

Men det har ju inte jag kommit på. Utan är ett verk av konstnären Joe Ferriso som under förra året på ett ljuvligt maniskt sätt gjorde en målning om dagen.

Tillbaka på ruta ett alltså. Det är tomt. Snacka om att det jag är rädd för redan har hänt.

Vad skulle ni skriva?