Nick Drake är med 26-club

Ditt kött smakar muskler.

Inte så roligt att höra om sin matlagning kanske ni tror men jag tyckte det var rätt festligt när jag för länge sedan fick den domen av en närstående (väldigt uppriktig) person.

Dessutom är jag faktiskt hågad att hålla med. Min mat blir verkligen ofattbart äcklig. Det hänger ihop med att mat för mig bara är en väg till energi, inte till njutning. Tillfredsställelsen får jag på annat håll.

Så när jag nyligen för första gången skulle bjuda hem min nya man på just kött tillämpade jag pepparmetoden. Om jag vräker på med både cayenne- och chilipeppar så döljer det min obefintliga kokkonst. Och massa vitlök. Helst en klyfta per person.

Sagt och gjort. Självförtroendet var i topp. Jag fucking glänste i köket. Iklädd förkläde. Från Marimekko. (Ej spons eller ”samarbete”, utan införskaffat med surt skattade pengar.) Utan något under. Skelettfest galore.

Skrytskivan snurrade på vinylspelaren. En Nick Drake-vinyl vars titel jag inte ens lyckas utröna genom att titta på konvolutet.

Naturligtvis berättade jag inte att varken skivan eller den coola tingesten var mina. Heller inte att skivan är den enda (någon i) hushållet äger.

Pepparmetoden is verkligen the shit, tänkte jag.

Tills jag ba: Är Nick Drake med i 26-club?

Ni vet Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse. Och Richey i Manic Street Preachers. Som alla var 27 år när de dog.

26-club! Och jag som hade ansträngt mig så mycket. Till ingen nytta alls visade det sig.

Att jag sedan blandade ihop Nick Drake med både Tim och Jeff Buckley gjorde inte saken bättre.

Men vem orkar hålla koll på alla musikermän som ska hålla på att knarka ihjäl sig innan/före 30 års ålder? Och 26 och 27, det är bara ett år som skiljer. Orka detaljer, liksom.

Dessutom var faktiskt Nick Drake 26 år när han dog 1974.

Så jag hade rätt! Han är med i 26-club.

Nästa gång ska jag peppra maten ännu mer. Bara för att.