Tänk er för innan ni köper katt

Coronakatt är den nya sommarkatten. Vilken jävla dret.

Pandemin är så trist att det inte bara är försäljningen av sexleksaker som markant har skjutit i höjden (har själv köpt tre urfiffiga grejer som jag med stor glädje testat på mina nethers), utan Blocket har märkt av en ökning av intresset för hund- och katt.

Djurskyddet i Karlstads ordförande Therese Cedercrona säger till Ekot: ”Vi ser noga på det här att blivande ägarna har ett långvarigt intresse så att det inte likt en sommarkatt blir en typ av coronakatt.”

Tänk er för, säger jag bara. Har ni riktig otur – vilket ni så klart har – så kommer ni få en lika sur katt som min bengal, som skulle utklassa alla i arga leken.

Hon borde starta en Yelp för katter där de kan betygsätta sina människor och skriva om de rekommenderar dem eller inte.

Vi skulle endast få inte.

Förmodligen skulle vi få rätt låga poäng för att våra textilier är inte tillräckligt släta. Och för att maten inte är vispad till exakt rätt konsistens och temperatur.

Och för att vi inte längre har någon soffa som hon kan kissa i. Det fattar ju vem som helst att det är så jävla gött att bara ställa sig bredbent på kuddarna och släppa på blåsan. Urinen bara sugs upp. Så himla praktiskt! Ingen äcklig sand att behöva söla ner de pimpinetta tassarna med.

Sedan måste den där nya människan som envisas med att ständigt hälsa på bara avlägsna sig. Innan så sker får han smaka på blängandet. Plus bakåtvridna öron.

Och den där nya katten! Herregud vilken tönt. En så underlägsen varelse. Som inte ens klarar av att hoppa upp på bokhyllan. Som hela tiden ska hålla på att rusa runt med tjock svans. Så ovärdigt. När man kan ligga och stirra på undersåtarna. Naturligtvis från en höjd där ingen kan nå eller börja kladda på en med sina asäckliga coronahänder.

Vårt betyg inne på katt-yelp skulle bli noll av tio.

Tänk er noga för innan ni köper katt. Har ni otur har ni femton år av negativ energi framför er. Det blir ni aldrig redo för.