Att göra slut via mejl

”Men varför skriver du hela tiden fuck corona när du inte vill sitta inomhus på krogen?” frågar mediekvinnan den anorektiska kvällstidningskrönikören.

”För att folk måste fan sluta att ta allt bokstavligt”, säger anorektikern.

”Har du en susning om hur jävla jobbig du är?” fortsätter mediekvinnan.

”Mmm”, myser anorektikern.

”Och jag utgår från att du tycker att det är din förbannade rättighet att göra slut via mejl?”

Mediekvinnan drar ner mössan för att hindra majhaglet från att sabba frissan. Anorektikern fäller upp sitt paraply och skyddar dem båda. Sedan säger hon: ”Vet du vad som fick mig att göra slut? För att du sa att Erik är ex-heroinist.”

Mediekvinnan börjar skratta. Anorektikern fortsätter: ”För att du sa att han har något nattsvart i sig. Livet är för kort och så vidare. Och kom inte och pracka på dina normer på mig.”

Mediekvinnan ryggar undan, märkbart irriterat. ”Vadå mina normer?”

”Jag är så jävla trött på normen, på vad man ’ska’ eller ’får’ göra. På hur man förväntas ’göra’ saker. Varför är det aldrig någon som frågar mig om vad jag har för norm? Mina normer kanske är helt annorlunda mot dina och alla andras!”

”Tänk om du själv …”, säger mediekvinnan med blir avbruten av anorektikern.

”Ja, jag blir GÄRNA ghostad som jag vet att du tänkte säga. Asskönt ju! Om personen ändå inte vill ses, varför dra ut på det och leva i någon chimär? Nästa ragg ska jag fan ghosta!”

”Finns det NÅGON enda person vars råd du kan tänka dig att ta till dig?” Mediekvinnan lägger huvudet på sned. Hon ser orolig ut.

”Ja, Lena Andersson.”

Mediekvinnans garv övergår i en utdragen hostning. Anorektikern flyger upp och ställer sig en bit bort.

”Skratta på du, men jag ska mejla Lena och fråga vad hon anser om normen att man inte ’får’ göra slut via mejl.”

Mediekvinnan är redan på väg bort. Hon bara viftar avvärjande med handen. Anorektikern ropar efter henne: ”På vilket sätt yttrar sig Eriks nattsvarthet?”