Jag måste träffa folk för att det ska bli något åka av

Förmodligen är jag personligen ansvarig för att just din sjuttioplusmamma dör i corona. För att jag ofta har möten på krogar och kaféer. Jag är hemskt ledsen för det. Förlåt!

Men jag måste träffa folk för att det ska bli något åka av.

Jag har aldrig varit anställd. I hela mitt liv har jag dragit in deg endast med hjälp av mitt förhållandevis undermåliga intellekt (om man ska se till Högskoleprovet) och min arma kropp. Uppdragen förmedlas medelst den magi som uppstår under ett möte. Ofta sker detta under middagar eller på krogen. Och den som är mest gränslös premieras i denna vansinniga bransch full av bekräftelsejunkies (där jag förmodligen är värst).

Jag försörjer tre barn. Det handlar om liv och död. Jag kan inte få tag i någon deg på den där parkbänken som alla just nu skriker och skryter om i sociala medier.

Magi uppstår icke via en videolänk eller sittande med två meters avstånd ute på fuktskadade plankor.

Magi uppstår inte vid uppgjorda, inplanerade möten. Magi uppstår bara under väldigt informella förhållanden. Själva idén till uppdraget uppkommer aldrig dagtid i ett mötesrum. Ofta är det idéer man aldrig hade kommit på om man inte råkat på just den personen på den krogen eller festen. Just då.

Alla samhällsrekommendationer är bara utformade efter de som lever efter normen och är fast anställda. Som inte har en susning om vad det innebär att vara frilans och för sin överlevnad helt utlämnad till sig själv. Därför måste jag vistas i sociala sammanhang.

Jag är hemskt ledsen men det kommer aldrig falla mig in i att sätta mig på parkbänken. Jag har viktigare saker att tänka på. Till exempel käk på bordet.

Det som är allra mest synd är att hur mycket den ensamstående trebarnspappan Anders Wallensten än skulle vilja dejta en hårt frilansande ensamstående trebarnsmamma som trots sin skyhöga ålder tycker att hon har kräm kvar så kan han inte eftersom jag inte följer hans myndighets rekommendationer. För jag går på krogen – som har öppet – fast det är strikt förbjudet. Synd på en så het man.