Jag ska ge min förortsbarre till barnen och flytta hemifrån

”Jag kallar det mammastein-Barr-virus.”

Så säger den hårt arbetande skådisen Sam (Pamela Adlon) i Better things när hon av en möjligen hemlös men uppenbart fattig kvinna blir påkommen med att likt en döing sova i sin ofattbart skitiga bils baksäte. Dagtid. Sam säger att hon är en ensamstående trebarnsmamma som måste passa på att slagga när hon kan, vilket är typ aldrig.

De tre döttrarna bara kräver saker av henne och de vägrar dessutom inse att hon jobbar så där mycket för deras skull. Den äldsta snorungen bara avfärdar det med att säga att pappa säger att du är tät, du behöver inte jobba, du gör det bara för att bli känd. Varpå Sam gallskriker att han har det bättre än henne och att JAG BETALAR FÖR ALLT. Tonårsdottern bara kontrar med att be mamman köpa ekologiskt gräs och blir asförbannad när hon får ett nej.

Den hemlösa slash fattiga kvinnan säger till Sam att när ungarna sticker har du inget kvar, du måste passa på att göra saker för din egen skull. De tar allt och sedan slutar du som jag, som måste tigga och be okända människor om att få deras jacka.

I nästa scen ber en regissör Sam att göra så att motspelaren slappnar av lite. Han är så stiff, överraska honom, säger han. Vilket hon så klart gör. Hon är ju mamma hela dan. At your service. Sedan säger han – efter deras dejt – att han inte vill ligga med henne. Hon får inte ens en tungkyss.

Better things handlar om mig. Den innehåller till och med den scen som jag länge tänkt använda som en Tinderprofilvideo. Man tror att Sam rider en man, men … så är det stopp i toan och med samma frenesi som sådant där astrist symaskinssex bearbetar hon bajsbomben i klosetten med en sugpropp. Min omsorgsfullt utarbetade Tindertext lyder: Hej, från en ganska het milf med tre döttrar som ständigt bajsar stopp i toan. Endast svar från rörmokare kommer beaktas.

På söndag är det mors dag igen. Det tänker jag fira genom att ge min förortsbarre till barnen och flytta hemifrån. Det blir bäst för alla.