Startsida / Inlägg

Jag såg det aldrig komma

av Alex Schulman

Lite bakis idag. Alltid samma överraskande känsla. hur kunde det bli så?
Jag inventerar gårdagskvällen noga, går igenom dryck för dryck.

En dry Martini före maten
Ett glas rött vin till förrätten
Ett glas rött vin till huvudrätten
En calvados till kaffet
En öl för att förlänga kvällen innan det var dags att packa ihop.

Ja, då är det kanske inte så konstigt att jag känner mig lite mosig. Minns inte över huvud taget hur jag kom hem. Närå, jag skojade bara, det är klart att jag minns det. Jag åkte taxi. Sen lade vi oss och tittade på Sons of Anarchy. Men det minns jag inte mycket av. Måste kanske kolla om delar av det. Somnade och sen vaknade Charlie vid tre imorse och hon satt där och tjatade på ”frukost” och jag försökte invända, jag pekade ut genom fönstret och sa att det är MÖRKT UTE, DET ÄR NATT, ALLA SOVER och att det inte var läge för att äta frukost. Då frågade Charlie vilka som sov och då fick jag berätta det för henne, alla människor som hon känner: 

Mamma sover
Mormor sover
Farmor sover
Bengan sover
Calle sover
Anitha sover
Penny sover
Hannah sover
Wilma sover
Rosa sover
Gustaf sover
Klos sover
Maj-Lis sover
Jobo sover
Annika sover
Alejandra sover
Cynthia sover
Erik sover
Blanka sover
Caesar sover
Evelyn sover
Alexia sover
Robin sover
Vera sover
Gangster sover

Och till slut nöjde hon sig så, när hon förstod att alla människor i den värld hon känner till sov, så fann hon det vettigt att lägga sig ner och somna, hon också. Och så sov hon till klockan 6.02, och då knackade hon försiktigt på min axel och viskade: ”Frukost.” Och då gick vi ut och åt det.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB