Startsida / Inlägg

På tåg med Sigge

av Alex Schulman

Sitter återigen på ett tåg. Nu ska jag och Sigge Eklund till Lund för att ”uppträda” på det som kallas Studentafton. Vi ska sitta på en scen och prata om vår podcast. Det ska så klart bli roligt, framför allt detta med att göra det med Sigge. Allt som oftast när jag reser ut i landet med Sigge så brular han vara rätt lågmäld och sansad. Men något har hänt. I samband med podcasten har Sigge börjat tro att han är en komiker, eller en ”entertainer” som han kallar det själv.

Det är garv och stoj och sköna anekdoter och skratta på lattjo och busa med tågpersonalen och charader, Sigge gör några av sina gubbar och hela vagnen blir underhållen. ”Gör en gubbe till”, ropar någon och Sigge slår sig för knät och ropar OKAY och så gör han GW och hela vagnen tjuter av skratt och Sigge sätter sig ner igen, dricker kaffe genom näsan på det där oefterhärmliga sättet och plötsligt fäller han ut benet i mittgången så att en förbipasserande äldre herre faller handlöst mot golvet och så gör Sigge tecken för ”långnäsa” mot gubben som häpet kravlar sig upp och försvinner.

Härligt med den nya Sigge!

 

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB