Startsida / Inlägg

”Jag lyckas inte bli upphetsad av verkligt sex”

av Linda Hjertén

I går skrev vi om porrimpotens här på bloggen, vilket innebär att man får erektionsproblem av för mycket porrtittande. Verkligheten räcker helt enkelt inte till längre och man får svårt att få stånd av vanligt sex.
Hur vanligt det här är egentligen är svårt att säga men enligt experter så har man börjat se fler och fler fall.
Blogginlägget väckte minst sagt gensvar. Det har rasat in mejl från män som upplevt eller upplever just det här problemet.

En 23-årig man säger att det varit ett stort problem för honom i hans förhållanden och menar att det är en extremt deprimerande situation.
”Eftersom jag får en normal erektion när jag tittar på porr så kan jag ju inte vara impotent. Det är när jag ska ha sex med en tjej som det inte går. Jag lyckas inte bli upphetsad av ”verkligt sex”, ”, skriver han

En 31-årig kille berättar att han kollat på porr sedan unga år och hur det sakta men säkert blev mer och mer och grövre och grövre.
”Tittade mycket på så kallad gangbang-porr och under en viss tid även förnedringsporr. Detta började jag sedan även leva ut till viss del i mitt sexliv tillsammans med en kompis som var ännu värre och det var egentligen där problemen började när jag kände att jag blev avtrubbad.
Det vill säga, vanligt sex var inte längre upphetsande. Upphetsningen kom först när man fick vara med om gruppsex eller udda, oväntade saker, samma logik som i porrfilmer att man drömmer om att knacka på hos grannen för att få låna lite mjölk o det slutar i en orgie…ungefär.”

Ju mer porr han såg desto mer erektionsproblem fick han vid vanliga sexuella kontakter.
” Jag har ännu inte kommit helt till rätta med det, men jobbar på att kolla mindre på porr, njuta mer av stunden och återgå till vanligt njutningsfullt sex som bygger på just njutning och inte nån dominans eller perversion.
Har även använt lite medicin vilket gör att jag ofta får erektion och kan använda den ”kåtheten” i ett vanligt sammanhang i en vanlig sexuell relation. På så vis sammanlänkar jag inte min egen upphetsning längre lika mycket med abnormala saker.”

Det har även kommit ett mejl från en 49-årig kvinna som lider av hennes makes porrsurfande och svårighet att få erektion.
”Min kille har alltid gillat porr. Förr var det tidningar och senare videofilmer. Vi hade ett tillfredställande sexliv då.
När datorn kom så förändrades hela vårt sexliv. Han satt uppe halva nätterna och porrsurfade. Hans lust till att ha ett sexliv med mig minskade bara mer och mer. Han blev mer eller mindre impotent.”

Hon säger att det gick så långt att hon bad maken att välja mellan henne och porrsurfandet.
”Inte valde han mig.. Det var en jättejobbig period då man kände sig kränkt som kvinna, utnyttjad som ”hemmafru”, räkningsbetalare och var psykiskt nedtryckt. Han erkände till slut att han var beroende av porren och att han inte kunde stå emot begäret. Vi lever fortfarande ihop men vi har ingen beröring eller kroppskontakt alls.
Jag tror inte att vi är de enda paret som lever så här.”

Den här bloggen kommer inte att uppdateras så ofta nu under en period då jag och Lisa Röstlund nu jobbar för fullt med att bli klara med allt material som ska börja publiceras den 23 maj.
Då får ni alla ta del av undersökningen som vi låtit genomföra och som visar väldigt intressanta resultat.
Men om ni har något ni vill att vi ska ta upp så mejla gärna på granskning@aftonbladet.se

Linda Hjertén, reporter

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB