Startsida / Inlägg

Dinner with Doyle

av Jens Jadbäck

Sista kvällen i Vegas mötte vi upp med Nick, en väldigt trevlig kille från Kanada. Han hade tidigare annonserat att Doyle Brunson skulle haka på vilket ju inte gjorde oss mindre sugna.

Vi mötte upp Nick och Doyle på Buzio’s på Rio. Det kändes rätt overkligt att sitta där bredvid legenden och snacka om Vegas i allmänhet och poker i synnerhet. Vilka historier han hade. Många hade man ju hört men jag kan lova att det är en speciell upplevelse att höra dem ”direkt från hästens mun” som man säger här i amerikat.

Doyle berättade bland annat om när han blev rånad i sitt hem. Ett par killar hade knackat på dörren och när Doyle öppnade stirrade han rakt in i en pistolmynning. Doyle fann sig snabbt och fejkade en hjärtattack men rånarna klev rakt över honom och in i huset. Larmet hade gått och rånarna ville veta vilken kod det var för att stänga av larmet. Doyle gav de fel kod gång på gång och spelade förvirrad.
Efter en stund ringde säkerhetsbolaget och Doyles fru behövde ge dem koden för att signalera att allt stod rätt till. Medan hennes man ligger på golvet med en pistol riktad mot sig uppger hon medvetet fel kod till operatören som fattar vad som pågår.

Rånarna börjar tappa tålamodet och slår Doyle i huvudet med pistolen två gånger. Sedan sätter de pistolen mot tinningen på honom och säger att de ska döda honom. Doyle gav dem ”the poker eye” utan att säga ett ljud. Hans fru går emellan och säger åt rånarna att de hellre får döda henne än Doyle. De ger upp och flyr från platsen. Doyle ligger blodig kvar på golvet.
Rånarna är än idag på fri fot.

Jag brukar vara ganska social och pratsam men när legenden pratade så höll man tyst och lyssnade med spända öron och tappad haka. Det var alltifrån hur arg han var på Phil Hellmuth (den storyn tar vi senare) till att han funderade på att skriva en bok om allt han upplevt och låta den bli publicerad efter sin död. DET är verkligen en bok jag vill läsa!

JenniferDoyle.JPG
Jennifer Tilly och Doyle Brunson efter ett par ”Dirty Martinis”

Efter en stund undrar Nick om det är ok ifall Phil Laak och Jennifer Tilly också kommer och äter med oss. Vi tittade på honom som två fågelholkar. ”OK?! Ta hit dem så fort som möjligt!” tänkte jag men svarade världsvant ”Visst, inga problem”. Phil är dessutom en av Lisas pokeridoler sedan flera år. Hon höll masken men jag såg hur hennes ögon glittrade. Jag tror att hon ville klappa händerna men hon lyckades hålla sig.

Phil och Jennifer dök upp och vi fick höra allt om Phils rekord i sömnlöshet. Han påstod att han hade klarat ett eller ett par dygn till men gav upp när han helt plötsligt mådde bra efter att ha varit vaken i 115 timmar. ”Något är väldigt fel med kroppen om man inte känner sig trött eller ens lite seg när man har varit vaken så länge” sade han och det lär han ha helt rätt i.
Han var fortfarande tvungen att lägga sig på bestämda tider eftersom kroppen ännu inte anpassat sig.

Jennifer hade precis vunnit ett $5000 event på Bellagio och var naturligtvis väldigt glad över det. Phil och Jennifer är verkligen ett otroligt trevligt par. Det var inte en minut man inte hade underhållning vid det bordet kan jag meddela. Jennifer drog ur Doyle historier och Phil och jag snackade om onlinepoker. Vi fick också höra en hel del Hollywoodskvaller från Jennifer.

PhilJennifer.JPG
Phil Laak och Jennifer Tilly

Det hela var väl den mest lyckade avslutning på Vegasresan man kan tänka sig. Idag åkte vi vidare till New York så nu är det dags för tre dagars semester! Woohoo! Dessvärre regnar det så smått här på Upper West Side så vi hoppas på bättre väder imorgon.

More to come…

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB