Startsida / Inlägg

Vissa saker behöver man inte testa

av Simon ”Dybban” Lindell

Är det någon som vill testa ett experiment? Andas under vatten kanske?

Jag träffade på den gamla trollkarlen Stefan Odelberg när jag var och spelade 2k deepstack på Cosmopol i går. Han kom lite sent när blindsen precis gått upp till 50/100. Hans första ingripande var att gå all in för 20k. Vi visste inte riktigt vad vi skulle säga.

– Alltså han får ju bara syn av en bättre hand. Finns ju bara AA och KK som kan syna,  mummlades det.

Men Odelberg fortsatta att trycka in sin djupa stack. När han hade gått all in pre flopp fyra gånger till på kort stund, var det annat ljud skällan. Hela bordet började bli ruskigt irriterade på att han tog bort allt manöverutrymme och förstörde spelet helt.

– Nä, nu synar  jag banne mig med en AJ också, kved någon.

Odelberg.jpg

Stefan ”all in” Odelberg

Tio minuter senare var det dags för hans åttonde ”allt eller inget-move”. Då hittade jag monsterhanden A10. Det är första gången jag synar all in med den handen för 200 big blinds i en Freezout. Förhoppningsvis den sista också. Odelberg ploppade upp en 10 7s. Tackar. Självklart var han då tvungen att försvara sitt spel.

– Allt var bara ett experiment. Jag ville se hur det gick om man bara går all in under en djupstackad turnering, sa trollkarlen innan han lämnade.

Varför kom han inte bara till mig innan så hade jag kunnat säga det till honom? Vissa experiment behöver man nämligen inte genomföra för att veta att de kommer att misslyckas. Att andas under vatten går ju faktiskt inte. Jag säger det nu, helt gratis. Så slipper ni testa.

simon_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB