Startsida / Inlägg

System i systemet?

av Jens Jadbäck

Dricks är en naturlig del av vardagen här. En dollar där, en dollar här. Det blir faktiskt ganska mycket pengar på en dag. Ska man ut på populära ställen blir dricksandet än värre.

Igår var vi ute på en riktig heldag. Gocart, femrätters på Joël Robuchon, NY, NY och så avslutade vi på nattklubben LAX. Kön var gigantisk då Ja Rule skulle uppträda. Det hade vi ingen aning om men det var ju kul. Problemet var bara att komma in. Jag försökte muta vakten med $100 men han sa att vi var tvungna att köpa bord eftersom vi var ett tiotal personer i sällskapet. Det skulle kosta $3750 påstod han. Tack men nej tack, vi gick tillbaka till kön. Efter två minuter ändrade sig vakten och vi fick gå före i kön. Givetvis tog han $100 för besväret.

Väl inne på klubben var det packat med folk på dansgolvet. Dock kunde man ju alltid prova med fler mutor. Några sedlar i näven på en biffig vakt för att ta sig in i VIP området och sedan ytterligare några sedlar till en nattklubbsvärd så satt vi helt plötsligt på en balkong med grym utsikt över scenen. Visst, det var inte gratis med drinkar och annat men det landade inte ens på en tredjedel av det första prisförslaget.

JARule1.jpg
JA Rule in action

Det blev en mycket lyckad kväll. Till på köpet hade vi en egen vakt på 2×2 meter som höll vår privata ingång säker.

Idag blir det jobb, tvätt och eventuellt en liten pokersession framåt kvällskvisten. Kändistätt just nu, både Barack Obama och Shaquille O’Neill bor på hotellet, vi har dock inte sett till presidenten än, bara en massa limos.
Vi sprang dessutom på Kathy Griffin i hissen nyss. Den stackars människan såg inte ut att må bra tyvärr. Ordentligt sliten och dessutom ett uppförande som tydde på att hon använt någon form av kemisk substans. Verkligen tråkigt att se…

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB