Startsida / Inlägg

New York, New York

av Jens Jadbäck

Egentligen har jag semester men eftersom tjejer tar så lång tid på sig i duschen så petar jag in ett litet blogginlägg medan jag väntar…

Efter Vegas åkte vi till New York och här har vi nu sprungit in och ut ur butiker i tre dagar. Imorgon bär det av hem till Sverige igen för lite svensk sommar. Rätt varmt hemma också, va? Värme har vi dock fått nog av, både här och i Vegas, så det får gärna lugna ner sig till början av nästa vecka…

Igår kväll satt vi i godan ro i sängen och drack lite gott riesling. Jag kollade på stand up på Comedy Central och Lisa surfade runt.
Helt plötsligt avger Lisa ett riktigt skräckfilmstjut och hoppar upp med en jäkla fart. Vin i hela sängen och laptopen flyger åt helskotta. En liten mus klättrade upp på täcket men försvann kvickt när Lisa skrek.

Det blev ett argt samtal ner till receptionen. Lisa packade fort som fanken medan jag bokade in oss på Hilton på Lexington Avenue istället. Att man aldrig lär sig – man får det man betalar för och nu jäklar ska jag leva mitt liv stekigt fullt ut. Aldrig mer sunkhotell!

Det nya hotellet var dock perfekt och idag har vi förutom shopping även hunnit med ett besök i FN’s högkvarter. Man blir allt lite vördnadsfull när man besöker ett sådant ställe. Man inser också hur mycket gott Sverige (eller rättare sagt svenskar) trots allt har gjort i den här galna världen. Hyllningarna till Dag Hammarskjöld, Folke Bernadotte och Raoul Wallenberg ville aldrig ta slut.
Dessutom uppmärksammades man på många krissituationer världen över. Det är helt sinnessjukt hur lite pengar som krävs för att till exempel stoppa världssvälten jämfört med hur mycket pengar som pumpas in i vapenindustrin varje år. Visste ni att det handlas med vapen för en miljon dollar i sekunden?

Men det är bara att vända sig till sig själv. Hur mycket omsätter inte världens spelindustri varje år? Jag kommer absolut att donera några % av framtida vinster. Fundilerade också på att antingen starta en egen eller gå med i den ”1%” insamling om pågår just nu till stöd för cancerforskningen. Nu vann jag i och för sig ingenting i Vegas totalt sett, men ett par tusenlappar från reskassan har jag i alla fall stoppat undan som jag delar upp på cancerforskning och någon form av stöd till arbetet mot svält. Gör det du också! Det är individuellt hur mycket var och en kan skänka men jag är övertygad om att alla kan skänka något, om det så bara är en tia. Det hjälper mer än man tror.

DSC03448.JPG

Nu blir det middag på 2 Darbar Grill för att fira resans sista kväll. Ska faktiskt bli rätt skönt att komma hem. Resandet börjar dock veckan efter igen – dags för Malta…

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB