Startsida / Inlägg

Ferit och SM

av Jens Jadbäck

Vid det här laget är det väl bekant att vi sponsrade Ferit Gabriellson till SM som går på Malta nästa vecka. Anledningarna till det är flera men enkla: För det första är Ferit dubbel svensk mästare, han har alltså vunnit både Svepofs SM och CC’s SM. I följd. Det är helt unikt och marknadsföringsvärdet på honom just nu är skyhögt. Då menar jag att han kommer att synas mycket i media före, under och efter SM.

Ferit-Gabriellson-_1208462b.jpg

Vi pushade ut till media att NordicBet sponsrar Ferit och folk nappade bra. Redan där kunde jag räkna hem sponsringen.
Samtidigt har det gröna bolaget fått ny ledning (verkar det som) och de gör sig av med flera sponsrade spelare. Inget fel i det beslutet, jag förstår dem helt och fullt. Att göra sig av med Ferit precis innan SM är dock kanske inte så klokt, just på grund av hans enorma marknadsföringsvärde.

Micke Norinder ringde mig sent en kväll och meddelade att den nya ledningen hävdade att Ferit har tre månaders uppsägningstid på kontraktet. Ok, om de säger att han har det så stämmer det väl. Både jag och Norinder gillar Ferit och ingen av oss vill att han ska hamna i kläm så jag sa att vi respekterar kontraktet. Därför kommer Ferit inte att spela i NordicBet-logga under SM-turneringen på Malta.

Enligt vissa tidningar (och kanske enligt pressreleasen, kollade inte så noga på den) så sade jag att ”det hade varit synd om den svenska mästaren inte skulle kunna spela SM” eller något ditåt. Vissa bloggare började spekulera i Ferits likviditet  och vips var karusellen igång.

Låt mig direkt dementera att Ferit inte skulle kunna spela SM om han inte blivit sponsrad. Det skulle han absolut. Herregud, som Dybban skrev, han är ju en av sveriges mest framgångsrika turneringsspelare.

Ferit funderade ett bra tag på om han skulle spela SM eller inte men funderingarna kom sig av att han ville känna sig ”obesegrad” och jag förstår honom. I hans sits hade jag tänkt exakt likadant. Men han bestämde sig till slut för att spela alltså. Med eller utan sponsring.
Det gröna bolaget hade inte hört av sig och Ferit funderade på att söka nya kontrakt av den anledningen. Vi snackade lite om det och när sedan beskedet från de gröna kom så erbjöd jag honom ett paket rakt av och han tog det.

Nu när jag skriver detta är det tredje gången det vänds och det har passerat två gånger på minst åtta olika myhetssajter och i ett antal bloggar. Sa jag något om bra marknadsföringsvärde? Har för mig det….

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB