Startsida / Inlägg

Snälla listan, plats 1 – Ken Lennaárd

av Jens Jadbäck

Mycket kan man säga om Ken. Jävligt mycket till och med. Ni kan storyn allihop, säkert kan ni lite sidohistorier också. Även Ken har dock goda sidor. Han har till och med många goda sidor. Han har många sidor rakt ut skulle jag nog säga. Nu är det dock bara bra saker som ska skrivas om folk på listan så här kommer det…

Större eldsjäl än Ken Lennaárd har nog inte funnits i pokersverige. Han startade Pokerförbundet och han drev det långt, bra mycket längre än någon efter honom lyckats med. Hade Ken varit kvar vid rodret hade vi haft ett helt annat förbund idag (och därmed ett helt annat pokersverige). Missförstå mig inte, jag vill inte att Ken ska sitta vid rodret men man kan inte ta ifrån honom det driv han visade i förbundet.
En smart marknadsförare som använde sin begåvning för kollektivet – något vi inte bör glömma oavsett vad som sägs i andra frågor.

Ken var förbannat bra som kommentator i tv-programmet ”Poker” vilket säkerligen stärkte pokerns varumärke samtidigt som intresset i landet blev bredare.

Utöver det här och säkert lite till är Ken otroligt smart. Han uttrycker sig väl och kan verkligen tala för sig och en bra sak, men när ”KenGate” kom var det övermäktigt. Ingenting hjälpte och han gjorde det smarta; höll tyst. Det kan man ju tycka vad man vill om (jag hade hellre sett en utförlig förklaring), men för hans egen del var det säkerligen det bästa valet.

Jag och Ken har krigat en hel del i hans f.d blogg men när vi träffades under SM bytte vi respektfullt några ord. Och det är väl det som är grejen – att man kan hälsa och vara hövlig trots att man positionerat sig så långt ifrån varandra. Det är precis en sådan sak som visar att vi alla har goda sidor tycker jag.

Sådär, då var listan slut. kanske lite tråkigt med en snäll lista men jag tyckte det behövdes. Jag kom på idén nere på Malta då vänner och fiender samlades för att spela SM. Stämningen var dock god, väldigt god till och med och det fick mig att tänka på hur töntiga konflikterna i pokersverige oftast är. Det är en jäkla ankdamm och jag vet att jag själv i allra högsta grad är delaktig i den, men det är väl aldrig för sent för förändring?

jens_8bit.png


 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB