Startsida / Inlägg

Nu börjar 2011, satellitåret!

av Jens Jadbäck

2010 var ett hektiskt men roligt år, ska försöka få 2011 lite lugnare… Det har jag i och för sig sagt varenda år i sex års tid nu och det har aldrig hjälpt. Men den här gången jäävl…! ”Ska bara” lira en turre på Närkeslätten om två veckor, veckan efter det blir det stort partaj, jobbkonferenser och så vidare… Nåja, vi får se tiden an och planera långt i förväg – som vanligt.

Det blev, trots vansinningt dåliga resultat på andra sidan atlanten, ett fint litet plus på pokern 2010. Dock märker man att man är frånsprungen ännu mer än vanligt vid pokerborden. Det blir allt tuffare att hitta bra games och om man inte förkovrar sig och utvecklas så är man snart riktigt långt efter.

Men allt är inte mörker. Det finns fortfarande games där det finns gott om värde att hämta, det gäller bara att hitta rätt. Att plocka russinen ur kakan. Det känns lite som att ”alla” numera jagar de stora garantiturneringarna (som aldrig bjuder på övervärde) och ska man som medioker hobbyspelare, dit jag för övrigt räknar mig själv, ha en chans att plocka hem lite dollars så får man dra ut både fem och tio gånger.
Nej, bättre då att satsa på de något mindre turneringar där fisken fortfarande simmar relativt tätt. Leta gärna efter turneringar som haft många satelliter då ett antal fiskar garanterat turat in sig.

Apropå satelliter så är väl det den spelform där man enklast kan hitta övervärde i dagsläget. Kolla in de lägre stegen och börja gärna ett eller två steg lägre än du brukar, det är ofta där övervärdet finns numera då många sajter garanterar platser till nästa steg istället för att strössla med garanterade säten i slutsatelliten.

Själv kommer jag satsa på satelliter då det inte kräver ”grind” på samma sätt som turneringsmalande. Det blir allt mindre tid för spelande av poker för min del och då passar satelliter utmärkt. Vad är det man brukar säga? ”En gång i livet!” Det måste bara komma i den turneringen man kvalat in till.

Jag avslutade året med PokerFinnkampen i Tallinn, en turnering som fortfarande har utmärkt värde tack vare vårt broderfolks oupphörliga supande. Dessvärre åkte jag ut på dåligt spel men det ryktas om att det kommer att spelas ett antal PokerFinnkamper under 2011 och jag kommer att reservera min plats så fort det är möjligt.

Gott Nytt År!

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB