Startsida / Inlägg

Välkommen Erik!

av Simon ”Dybban” Lindell

Jag kommer inte ens ihåg hur många år sedan det var vi körde igång den här bloggen. Men jag minns att jag var rätt aktiv de första åren och höll lågan uppe med skrivandet. Det har aldrig varit roligare att blogga.

Främst berodde det väl på att jag kunde ”slå uppåt” och skriva om vad jag ville för att jag inte hade något att förlora. Jag var en ”nobody” utan några egentliga agendor, förutom att skriva vad jag tyckte och kände.

Det var kul att brottas med blogg-kollegan, ”Tjuren från Lund”. Och jag minns hur jag lyckades reta gallfeber på etablerade namn i pokersverige. Ja, det krävs inte så mycket för att reta upp medelålders svenska män…

Det har runnit en del vatten under broarna sedan dess. Jag har fortsatt spela en jädra massa poker. Och jag har grävt mig djupare in i branschen. Det har gjort att jag fått lite mer att förlora och jag dyker inte ner i debatterna lika djupt som tidigare. Men pokergudarna vet att jag saknar det. För jag älskar att dyka.

Jag tackar Dan för att ha drivit den här bloggen under de senaste åren när jag själv inte haft den rätta kraften, orken eller viljan. Min första tanke var självklart att lägga ner bloggandet här på Aftonbladet efter Dans beslut att pensionera sig. Vem skulle orka täcka det hålet?

Efter ett snack med Erik fick jag tillbaka lite tro på framtiden för den här dvalande bloggen. När Zlatan inte är med i landslaget så krävs det att andra höjer sig. Och nu ska vi höja oss.

Pokern för en rätt så tynande närvaro i media. Bloggarna försvinner och vi har inte fått se någon poker på svensk tv på många, många år. Om även den här bloggen skulle självdö så finns det inte mycket kvar. Så nu knyter vi näven i fickan och försöker göra något bra.

Det kommer inte bli 12 inlägg i veckan, men ett par i alla fall. För det finns absolut saker att skriva om!

Som att Sverige just nu är det ledande landet i världen när det gäller nätpoker. På Pocket Fives lista över världens mest framgångsrika pokerspelare så har vi fem svenskar bland de tio bästa. Nio svenskar bland de 21 bästa. Det är något att ta med sig som en varm filt.

Och det finns fortfarande en jädra massa människor i det här landet som gillar att spela poker för att det är världens mest mångfacetterade spel.

Så det känns väldigt bra att just Erik, en av de mest sakkunniga personerna vi har när det gäller pokern i Sverige idag, kommer tillbaka till Superbloggen. Som att sluta cirkeln så att vi kan ta vid där vi en gång startade. Med en levande blogg med högt i tak.

Vi ska försöka hänga med i aktuella händelser runt pokern och ge er våra analyser av läget.  Och självklart blir det en del personliga betraktelser i stort. Om litet och stort. Själv är jag ett stort fan av det lilla som ofta säger så mycket av det stora.

Och ni är varmt välkomna att komma med förslag på vad just DU vill läsa om här på bloggen. Vad är ni intresserade av när det gäller poker?

Så. Välkommen Erik. Nu kör vi. Superbloggen 2016.

byline.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB