Startsida / Inlägg

”Det är respektlöst – det är min f***ing hemstad”

av Sportbladet

IMG_3480
KLARA SVENSSON

Torsdag:

Morgon:  Taxin kommer redan 05.20 och kör mig till TV4 på Gärdet. In i makeupen igen. Jag kan inte få nog av det. Tydligen en obehaglig morgonöverraskning för Mikaela att jag är där också, men det var trevligt. Jag fick en chans att belysa matchen för de som mot all förmodan missat att den är på lördag. Steffo känns som ett boxningsfan. Vi får se om han och Jenny dyker upp på lördag, det hade varit kul.

Förmiddag: Tillbaka till hotellet, käka lite frukost och ta igen lite sömn. Kollar lite på Hem till gården. Det är en fix idé. Tittar någon gång i halvåret. Pratar med Lotta Bromé på P4. Intervjun kommer sändas senare i eftermiddag.

Kväll: Slantsingling. Jag struntar lite i hur det går, men det hade inte skadat om jag vinner, för det verkar vara så viktigt för Mikaela.  I morgon är det äntligen slutsnackat. Jag har inget problem med att boxas på Mikaelas hemmaplan, jag kommer ha stort stöd både från Stockholm och Skåne på plats. Jag trivs som underdog. Min hemmaplan är i ringen, ingen annanstans. Först tar vi huvudstaden, sedan tar vi Malmö.

MIKAELA LAURÉN

Torsdag

Morgon: Nyhetsmorgon på TV4. Jag hade ingen aning om att Klara skulle vara där också. Får höra om det när jag sitter i sminket. Det var inte så roligt. Jag har ingen lust att träffa henne på morgonkvisten, men det är bara att bita ihop.  Både Jenny och Steffo säger att de vill gå på galan på lördag. Steffo tror på mig. Han tycker att jag ser mycket större och starkare ut än Klara.

Förmiddag: Tillbaka till hotellet, äter två ägg och lägger mig och vilar inför nästa möte. Sticker till Salong Fraiche vid Thorildsplan för att fläta håret. Klara brukar alltid mobba mig och säga att jag ser ut som en rastafari, så nu testar vi en ny grej och gör tre inbakade flätor i stället för 120 små. I stället för fem timmar tar det drygt en.

Sticker och hämtar matchkläder hos min designer Siah Javaheri. Sen blir det ett lättare träningspass. Träningen gör mig lugn.

Kväll: I kväll är det då dags för den där förbannade slantsinglingen om vem som ska få gå in först. Den kommer äga rum i en av pauserna i matchen mellan Finland och Sverige. Det är helt sinnesjukt att vi ska singla slant om det. Jag är mästare och det är min fucking hemstad. Det är bara för att irritera mig och jag är så besviken på promotorn, Nisse Sauerland. Jag har hjälpt dem tillräckligt att promota den här matchen och det här är otroligt respektlöst. Men det är bara att gilla läget.

Galan sänds på Viaplay Fighting lördag med start 17.55.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB